Feyzioğlu: 'Barolar Birliği Başkanlığı'na yeniden adayım'

Feyzioğlu: 'Barolar Birliği Başkanlığı'na yeniden adayım'

Hatay Barosu'nun kuruluş yıl dönümü etkinlikleri için Hatay'a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Barolar Birliği Başkanlığı'na yeniden aday olacağını açıkladı.

Metin Feyzioğlu, Hatay Barosu'nun kuruluş yıl dönümü nedeniyle Hatay'a geldi. İlk olarak Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ve baro üyesi avukatlarla Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Feyzioğlu, daha sonra Hatay Gazeteciler Cemiyeti'ne geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gazetecilerin tutuklanmasının akıl tutulması olduğunu ifade etti. Gazetecilerin ortaya konulan iddiaları belgeleriyle birlikte haber yapmasının suç olamayacağını belirten Feyzioğlu, "Gazetecilerin kendilerine ulaşan, haber değeri olan, dayanağı olan her geçen gün yazdıklarının aslında mahkeme dosyalarına yansımış belgeleri de çıkan haberi yaptılar. Böyle olaylarda tutuklamaya ihtiyaç yoktu, tutuksuz da yargılanabilirdi deyip, çok sağlam bir pozisyon da alınabilir. Hakikaten de tutuklu yargılama bir skandaldır. Can Dündar ve Erdem Gül ahlaksızlık yapmadıkları için o yazıları yayımlamıştır" dedi.

Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Bulunduğumuz ortamda siyaset yapsak meslektaşlarımız bizi kucaklamaz. Ama elbette günü geldiğinde benimle birlikte devam etmek isteyen arkadaşlara bu yarın veya öbür günde olmayacak, çünkü ben Barolar Birliği Başkanlığı'na yeniden adayım. İkinci dönemine adayım ve bunu da en değer verdiğim yerlerden biri Hatay'da ilan ediyorum. Ben Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı adaylığına ikinci defa adayım. Çünkü Türkiye'nin her yerinde örgütü olan ve şuan kamplaşmış olan Türkiye'yi kucaklayacak olan yapı, birbiriyle acımasızlıkla kavga edip fay hatlarını derinleştiren siyasi partiler değil, barolar ve Türkiye Barolar Birliği olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.