“FETÖ üyeleri adil ve bağımsız mahkemeler tarafından yargılanacak"

“FETÖ üyeleri adil ve bağımsız mahkemeler tarafından yargılanacak"

Adli yıl açılış töreninde konuşan Yargıtay Başkanı Cirit, “FETÖ örgütü üyeleri adil ve bağımsız mahkemeler tarafından yargılanacaktır. Suçlu olanların en ağır cezaları alacakları muhakaktır” dedi.

2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile hakim ve savcılar katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girerken hâkim ve savcılar ayağa kalkarak alkışladı. Bu sene ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan da törende konuşacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, törenin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılması nedeniyle yargı bağımsızlığı ilkesine gölge düşüreceğini söyleyerek, törene katılmayacaklarını açıklamıştı. Törende ilk olarak Yargıtay Başkanı Cirit konuştu.

Cirit konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Bu özel ve anlamlı günün konuşmasını yapmanın heyecan ve mutluluğunu bir arada yaşıyorum.

“Geçen yılki konuşmamda Türk yargısının iyi bir durumda olmadığını belirttikten sonra gelecek için ülkemiz açısında sorunlu alanlardan doğan risklerin kontrol altına alındığını ifade etmiştim.

“Geçen yıldan bugüne kadar yargımızda önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Yargıtayımızın bütün kararlarını kamuoyu erişimine açtık.

“15 Temmuz’daki darbe girişimi yargımızda da önemli sarsıntılar meydana getirmiştir. 148 yıldır Türk milleti adına yargılma ayapan Yargıtayımız ülkesine fedakarca hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

“15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplum olarak sergilediğimiz birlik geleceğe yönelik inancımızı pekiştirmiştir. Demokrasimizin en önemli engellerinden birisi terördür.

“FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyı kınıyorum. Öyle bir çatışma ortamı ki savaş uçakları helikopterler kullanılarak girişilecek bir anda ülkenin kan gölüne dönmesine neden olabilecek bir eylemdir.

“Suçlu olanlar en ağır cezaları alacak”

“Bu bir darbe değil Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesini yok edilmesini amaçlayan saldırıdır.

“15 Temmuz’daki hain saldırı Batılı dostlarımız tarafından zamanında ve doğru bir şekilde kınanmamış, hayal kırıklığı yaratmıştır.

“FETÖ üyeleri de adil tarafsız ve bağımsız mahkemelerce iç hukuk ve uluslararası hukuka uygun şekilde yargılanacaktır. Suçlu olanların en ağır cezaları alacakları mukakkaktır.

“Son günlerde yargı alanında yapılması düşünülen anayasal ve yasal değişiklikler hakkında Yargıtay’ın da görüşünün alınmasının çok yararlı olacağını düşünmekteyim.

“Adalet arayanın da elleri temiz olmalıdır. Hakimin tarafsızlığı, hakimin bağımsızlığı kadar önemlidir.” (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.