Fetih el Şam'ın üst düzey bir komutanı öldürüldü

Fetih el Şam'ın üst düzey bir komutanı öldürüldü

Eski adı El Nusra Cephesi olan Suriyeli Fetih el Şam örgütü, üst düzey komutanlarından Ebu Ömer Sarakeb'in Halep'te hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

Örgüt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ebu Ömer'in hangi ülkenin hava saldırısı sonucu öldüğünü belirtmedi.

El Nusra Cephesi Temmuz ayında, El Kaide'den ayrıldıklarını duyurmuş ve adınıFetih El Şam olarak değiştirmişti.

Reuters ismi verilmeyen bir kaynağa dayandırarak, Ebu Ömer ve yanındakilerin saklandıkları Kafr Naha köyünde vurulduğunu yazdı.

Ebu Ömer'in yanında örgütün başka üst düzey komutanlarının da bulunduğu belirtiliyor ancak bu iddia henüz örgüt tarafından doğrulanmadı.

El Nusra Cephesi, ABD ve Birleşmiş Milletler'in (BM) "terör örgütleri listesinde" yer alıyor.

Uzmanlar isim değişikliğini, "ABD ve Rusya'nın El Nusra'ya karşı Suriye'de askeri operasyonlarını artırmasının ardından alınan bir karar" olarak yorumlamıştı.

Ancak ABD, isim değişikliğinin kendileri için bir anlam ifade etmediğini belirterek, Fetih El Şam'ı terör örgütü olarak kabul edeceklerini açıklamıştı.

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep, yaklaşık dört yıldır hükümet güçleri ve muhalifler arasında bölünmüş durumda. Kentte Suriye ordusunun yanı sıra Rus uçakları da hava saldırıları düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.