Fernandao ve Bakambu, Bursaspor'u geçti

Fernandao ve Bakambu, Bursaspor'u geçti

Geçtiğimiz sezon Bursaspor'un gol yükünü çeken Fernandao ve Bakambu, bu sezon transfer oldukları takımlarda attıkları gollerle yeşil-beyazlı takımın ligdeki gol sayısını geçmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 17 haftalık periyodunda istediği sonuçları alamayan ve ilk yarıyı 14. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekip, gol yollarında da bir hayli güçlük çekti. Ligin ilk yarısında en az gol sevinci yaşayan takımlar arasında yer alan Bursaspor, 17 haftalık periyotta yalnızca 16 kez fileleri sarstı.

Geçtiğimiz sezon Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde tarihindeki en golcü sezonunu yaşayan Timsah'ın hücum hattında yer alan isimler sezon başında takımdan ayrılmıştı. Bursaspor'un 2014-2015 sezonunda gol yükünü çeken Cedric Bakambu ve Fernandao, transfer oldukları takımlarda Bursaspor'un bu sezon ligde attığı gol sayısından daha fileleri havalandırdı. İki golcü bu sezon toplamda 22 kez gol sevinci yaşadı.

7,5 milyon Euro'ya İspanyol takımı Villarreal'e transfer olan Bakambu, bu sezon çıktığı 21 resmi maçta 10 gol, 3 asistlik performans sergiledi. La Liga'da 6 kez gol sevinci yaşayan Bakambu, İspanya Kral Kupası'nda 1, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 3 kez rakip ağları havalandırmayı başardı.

Sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı golcü Fernandao ise bu sezon 28 resmi müsabakada sarı-lacivertli formayı terletirken, 12 gol, 2 asistlik performans sergileyerek toplam 14 gole katkı sağladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.