Ferhat Ertuş yardım eli bekliyor

Ferhat Ertuş yardım eli bekliyor

Hakkari'nin Geçimli köyünde 3 yıl önce arkadaşlarıyla top oynarken yere düşüp kafasını çarpan 16 yaşındaki Ferhat Ertuş'un adeta hayatı karardı.

HAKKARİ - Geçimli köyünde yaşayan 8 nüfuslu Ertuş ailesinin 16 yaşındaki oğlu Ferhat Ertuş, 3 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte köyde top oynarken yere düşüp kafasından yaralandı. O günden bu yana sık sık bayılan gencin hastalığına henüz bir teşhis konulamadı.

Hakkari Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Kerime Ertuş, yaklaşık 3 yıldır tedavi görmesine rağmen bir türlü düzelemeyen ve sürekli baygınlık geçiren oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için yardım eli beklediklerini söyledi. Ertuş, "Geçimli köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Eşim işsizdir. Yaklaşık 3 yıl önce çocuğum arkadaşları ile top oynarken düşüp kafasını yere çarptı. Biz oğlumuzu defalarca Van'a tedavi için götürdük. Doktorlar da çocuğun neden bayıldığı konusunda bir teşhis koyamıyor. Bize, 'Ankara'daki hastanelere götürün' diyorlar ancak maddi durumumuz olmadığı için götüremiyoruz. Gerek yetkililer gerekse hayırsever vatandaşların bize yardım elini uzatmaları halinde tedaviye götüreceğiz" dedi.

Geçimli Köyü Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ferhat Ertuş ise, 3 yıl önce arkadaşları ile top oynarken kafasını yere çarptığını ve o günden bugüne sürekli baygınlık geçirdiğini söyledi. Ertuş, "Ailem beni her bayılmamda Hakkari'ye getirdi ve bir kaç defa da Van'a sevk edildim fakat doktorlar hastalığıma hiçbir teşhis koymadı. Beni Ankara’ya sevk ettiler. Ankara'ya gidecek maddi durumumuz hiç yok, aileme de yük oldum. Bayılınca saatlerce kendime gelemiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden bana yardım etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Hakkari Devlet Hastanesi doktorları ise, çocuğun bayılma nedeninin çok kapsamlı hastanelerde araştırılması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum