Fenerbahçe zirveye yerleşti

Fenerbahçe zirveye yerleşti

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısının ilk maçında, Eskişehirspor deplasmanında Van Persie ve Fernandao'nun golleriyle galibiyete ulaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, Eskişehirspor'a konuk oldu.

Maça iyi başlayan ve kontrolü elinde bulunduran Fenerbahçe, aradığı golü bulmakta epey gecikti. 0-0 devam eden maçın 45. dakikasında Fernandao'nun penaltıdan kaydettiği golle öne geçen sarı-lacivertliler, devreye 1-0 önde girdi.

Maçın ikinci yarısında da ev sahibi Eskişehirspor, oyuna ortak olmakta zorlandı. 65. dakikada Alparslan Öztürk, gördüğü ikinci sarı kartın ardından oyun dışı kaldı ve Eskişehirspor, maçın geri kalan dakikalarını 10 kişi tamamladı. 

İkinci golü bulup rahatlamak isteyen Fenerbahçe'de 74. dakikada sahneye çıkan isim bir kez daha Fernandao oldu. Brezilyalı oyuncu kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederken skor tabelası 2-0'ı gösterdi.

Oyuna sonradan dahil olan Hollandalı golcü Robin van Persie, 85. dakikada Volkan Şen'in asistinde bulduğu golle maçın skorunu tayin etti. 

Geri kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe, Eskişehir deplasmanından 3 puanı 3 golle kazandı.

Bu sonucun ardından son sıradaki Eskişehirspor 10 puanda kalırken Fenerbahçe puanını 43'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.