Federe Kürdistan’da öğretmen ve işçiler grev başlattı

Federe Kürdistan’da öğretmen ve işçiler grev başlattı

Federe Kürdistan’ın birçok il, ilçe ve bölgesinde öğretmenler ve işçiler maaşlarının ödenmemesine karşı boykot başlattı.

Federe Kürdistan Bölgesi’nde maaşların ödenmemesine karşın protestolar devam ediyor. Sabah saatlerinde Seyidsadık İlçe Eğitim Yönetimi’ne bağlı çalışanlar, Derbendixan’daki Şehid Tofiq Hastanesi personeli, Kelar ve Kifri ilçesinde öğretmenler ve işçiler maaşlarının ödenmemesini boykot ettiklerini açıklayarak işe gitmedi. Raperîn ve Qeladiz bölgelerindeki bir grup işçi ve öğretmen de boykota katılarak işe gitmedi.

Süleymaniye’de elektrik ve belediye yönetimi çalışanları, Eli Kemal Hastanesi ve okul yöneticileri ile Halepçe’de Kültür ve Tarım Bakanlığı öğretmenleri ve çalışanları da maaşlarının ödenmemesi nedeniyle işe gitmeyerek greve katıldı.

Öte yandan Rojnews’in haberine göre Kürdistan Bölgesel Yönetimi Sözcüsü, maaşların her ayın 25’inde verileceğini duyurmuştu. Ancak bir varil petrolün 118 dolardan satılmasına rağmen hükümet yetkilileri para olmadığı gerekçesiyle çalışanların maaşını 2 aydır ödemiyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.