Federal Kürdistan'ın en yaşlısı

Federal Kürdistan'ın en yaşlısı

Irak'ın Federal Kürdistan Bölgesi’nin en yaşlı kişisi 124 yaşındaki Hacı Casim Bagirmani, Akre ilçesinin Bagirman köyünde yaşıyor.

AKRÊ - Bölge halkı tarafından ’Bilgi Küpü’ olarak adlandırılan Hacı Casım 1890 doğumlu. Güler yüzlü kişiliği ile tanınan Hacı Casım bölgenin geçmişi hakkında hemen her şeyi rahatlıkla hatırlıyor.

Sağlık durumu son derece iyi olan Hacı Casım Bagirmani, gitmek istediği her yere yürüyerek ulaşıyor, rahat hareket edebiliyor.

Uzun ömrünün sırlarını anlatan Hacı Casım, hayatı boyunca kendini üzecek ya da yıpratacak işlere karışmadığını, kendini çok sevdiğini ve bu yüzden sağlığına değer verdiğini belirtti.

Ayrıca, doktora gitmekten, tıbi ilaçlar kullanmaktan hoşlanmadığını  ve bu yüzden doğal ve sağlıklı yaşamaya özen gösterdiğini de sözlerine ekledi. 

Hayatta en büyük arzusunun ’Bağımsız Kürdistan’ı görme’ olarak ifade eden Hacı Casım: ’’Ben görmezsem bile bir gün Kürdistan’ın bağımsızlığını ilan edeceğine inanıyorum’’ dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum