FEDAŞ işçileri: Ücretlerimiz yaşamaya yetmiyor

FEDAŞ işçileri: Ücretlerimiz yaşamaya yetmiyor

Dersim'de DİSK/Enerji-Sen üyesi Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri AŞ (FEDAŞ) işçileri, ücretlerinin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 9 Ağustos'tan bu yana iş yavaşlatma eylemi yapıyor.

DİSK'e bağlı Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası (DİSK/Enerji-Sen) öncülüğünde eylemlerine devam eden yaklaşık 100 işçi, dün (15 Ağustos) FEDAŞ Tunceli İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme, işçilerin aileleri de katıldı.

DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız'ın da katıldığı eylemde, "Ücretlerimiz barınmaya, beslenmeye, yaşamaya yetmiyor - İnsanca bir yaşam istiyoruz" yazılı pankart açıldı ve sık sık "Direne direne kazanacağız", "Enerji-Sen sokakta, hak kavgasında" sloganları atıldı.

Zam oranı yetersiz

FEDAŞ işçileri yaptıkları açıklamada, yetkili sendika TES-İŞ ve işveren arasındaki toplu iş sözleşmesinin iki yıl önceki enflasyon oranına göre yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Sözleşmedeki zam oranı bugün hiçbir FEDAŞ işçisinin ne barınma, beslenme, ısınma gibi en temel ihtiyaçlarına ne de insanca yaşayabileceği bir hayatı yaşamaya yetiyor."

Ağır çalışma koşullarına isyan eden FEDAŞ işçileri, "8 kişinin yapacağı bir iş bile 2-3 arkadaşımızın üzerine yıkılıyor. Hem bu koşullarda çalışıp hem de yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

"Krizin faturasını emekçilere kesmekten vazgeçin"

"Biz, bizim olanı istiyoruz. İşverenden dilenmiyoruz" diyen işçiler, işverene verdiği sözleri tutma çağrısı yaptı.

FEDAŞ işçiler, "Ekonomik krizin, enflasyonun faturasını biz emekçilere kesmekten vazgeçin" dedi.

Atsız: FEDAŞ işçileri mutlaka kazanacak

Açıklamanın ardından DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız konuşma yaptı.

"Yaklaşık 20 gündür FEDAŞ işçiler insanca yaşam hakkı için mücadele ediyor. İşveren, bu hak kavgasını türlü manipülasyonlarla Anayasal hakkımızın dışına çıkarmaya çalışıyor" dedi.

Enerji işçilerinin "ölümle burun buruna çalıştığını" belirten Atsız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşçileri açlıkla sınayan işveren, bize gözdağı vermeye çalışıyor. Mücadele eden enerji FEDAŞ işçileri, elbet kazanacaktır. Bizler, her gün ölümle burun buruna çalışırken bizi korkutmaya kalkışmasınlar. Buradan işvereni uyarıyoruz: Bizleri açlıkla sınamaya, işimizle korkutmaya çalışmayın."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.