Fatma ve Zehra isimli ikizlerin trajik öyküsü

Fatma ve Zehra isimli ikizlerin trajik öyküsü

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'nde oturan ve 'Akdeniz Ateşi Hastalığı' bulunan 9 yaşındaki Fatma Yaşar, okula gidemiyor.

Akdeniz Ateşi Hastalığı ve çektiği ağrılar nedeniyle henüz 1. sınıftayken çok sevdiği okulunu ve arkadaşlarını terk etmek zorunda kalan 9 yaşındaki Fatma Yaşar, ikizi olan Zehra kadar şanslı değil.

Onun gibi okula gidemeyen Fatma, her akşam ikizi olan Zehra'dan okulunu, arkadaşlarının durumunu, gördükleri dersleri anlatmasını istiyor.

İyileşmek, okuluna kaldığı yerden devam etmek ve meslek sahibi olmak istediğini anlatan Fatma, yetkililerden yardım bekliyor.

Bu yıl İşkur elemanı olarak çalışmaya başlayan baba Abidin Yaşar, Fatma'nın ikizi Zehra'nın 4. sınıfa gittiğini, Fatma'nın ise hastalığı nedeniyle okula gidemediğini, bunun üzüntüsünü yaşadığını, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Maddi durumları kötü olduğu için derme çatma tek odalı bir evde 4 çocuğu ile birlikte yaşadığını belirten İŞKUR elemanı baba Abdin Yaşar ve anne Aysel Yaşar,  kızlarını tedavi ettirmeye imkanlarını yetmediğini belirtiyorlar.

Kızını bir kaç kez Yüksekova ve Van'da hastaneye götürdüğünü, ancak hastalığının devam ettiğini anlatan baba Yaşar, zaman zaman şiddetli ağrılar çeken kızını daha büyük kentlere götürerek tedavi ettirmek istediğini, maddi imkanlarının buna yetmediğini, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum