F klavye zorunlu oluyor

F klavye zorunlu oluyor

TDEG Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, mevcut tüm klavyelerin 2017 yılı sonunda F klavye ile değiştirileceğini söyledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, 2013'teki genelgeyle kamu kurumlarında "F" klavyenin zorunlu hale getirildiğini hatırlatıp, mevcut diğer tüm klavyelerin de 2017 sonunda "F" ile değiştirileceğini söyledi.

Erdem, "F" klavyelerin, göz sağlığını koruması, refleksleri geliştirerek ortopedik sorunları engellemesi gibi birçok yararı bulunduğunu vurguladı.

Aljazeera Türk'ün haberine göre, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, F klavyenin faydalarının saymakla bitmeyeceğini, bunlar arasında göz sağlığını koruması, refleksleri geliştirerek ortopedik sorunları engellemesinin de bulunduğunu belirtti.

AKP İstanbul Milletvekili Erdem,, 2013'te yayımlanan genelgeyle kamu kurumlarında "F" klavye kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini söyledi.,

Mevcut klavyelerin 2017 sonu itibarıyla "F" olanıyla değiştirileceğini bildiren Erdem, "Tabletler dağıtılıyor, Türkiye'de 15 milyon öğrenci var. F klavye ciddi şekilde yaygınlaşacak. Q klavye milletimizin tercihi değil, bir dayatmanın sonucudur. Türkiye'ye ithal edilecek daktilolar F oluyordu. İş bilgisayara geçince bu delindi. Bugüne kadar bir düzenleme yapılamadığı için bu yanlış klavye, istesek de istemesek de yaygınlaştı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.