Ezidi kadını köleleştirmekten yargılanan kadın, Almanya’da hakim karşısına çıktı

Ezidi kadını köleleştirmekten yargılanan kadın, Almanya’da hakim karşısına çıktı

Almanya vatandaşı Nadine K., Ezidi bir kadını "köleleştirmek" , IŞİD’in savaş suçlarına ve soykırıma yardım ve yataklık etmekle suçlandığı davada hakim karşısına çıktı.

AFP'nin haberine göre, 37 yaşındaki sanık Nadine K., Almaya’nın güneybatıdaki Koblenz kentindeki mahkemede yargılanıyor.

Federal savcılar, Nadine K.'nin eşiyle birlikte Aralık 2014'te Almanya'dan Suriye'nin IŞİD’in kontrolündeki bölgesine seyahat ettiğini söylüyor.

Aylar sonra ise IŞİD’li çift ve kızları, IŞİD'in "başkent" ilan ettiği Irak'ın Musul kentine yerleşti ve iddiaya göre orada silah depoladı. Ayrıca IŞİD'in "bekar kadın üyeleri" için oda ve yemek sağlayan bir pansiyon kurdu.

Savcılar, suçlamalarında, "2016'nın başından itibaren Nadine K. ve kocası, Ezidi bir kadını köle olarak tuttu. Adam, Nadine K.'nin bilgisi dahilinde kadına düzenli olarak tecavüz edip dövdü” diyor.

Nadine K.'nin o sırada 22 yaşında olan kadının kaçmaması için nöbet tuttuğu ve onu İslami ritüelleri yerine getirmeye, ev işleri yapmaya ve çocuklara bakmaya zorladığı söyleniyor.

Savcılar, "Bütün bunlar IŞİD'in ilan ettiği Ezidi inancını yok etme amacına hizmet etti" diyor.

Nadine K. ve ailesinin 2016 sonbaharında "köleleriyle" Suriye'ye taşındığına ve Ezidi kadının serbest bırakıldığına inanılan Mart 2019'a kadar IŞİD’in kontrolündeki bölgede yaşadıklarına inanılıyor.

Sanık, geçen Mart ayında Almanya’ya iade edlmiş ve ardından tutuklanmıştı.

Öte yandan Kasım 2021'de bir Alman mahkemesi, Ezidilere karşı işlenen suçları soykırım olarak tanımıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.