Evlilik… Evlilik… Evlilik

Evlilik… Evlilik… Evlilik

İletişim eksikliği, güç savaşları, akraba ilişkileri, ekonomik sorunlar mesleki durumlar, cinsel isteksizlik, cinsel yetersizlik…

UZM. PSİKOLOG ÇİÇEK GÜNEÇ AKA yazdı:

Hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde… EVET

Peki neye ‘EVET’ diyoruz?

Her birimiz bir ilişki içine doğarız, ilişkilerimizden yara alırız ve ilişkilerimiz ile iyileşiriz. İlişkiler olmadan tamamen iyileşmekte pek mümkün değildir zaten.

Evlilik bir kadın ile bir erkek arasında yapılan bir birlikte yaşam sözleşmesidir. Bu sözleşme üzerinde toplum düzeni, devletin kontrol yetkisi, kanunlar, toplumsal kurallar, din ve törenin de söz sahibi olduğu, karı ve koca bütünüyle serbest değillerdir. İnsan yaşamının doğumdan ve orijinal aileden sonraki ikinci yaşam dönemi olarak kabul edilen evlilik; kadın ve erkek için özel bir durumdur, yeni bir aile olmanın ilk adımıdır, toplumsal sisteme uyumdur.

Evlilikte mutluluk büyük ölçüde eş seçiminin iyi yapılmasına bağlıdır. Eşler önce kendilerini iyi tanıyıp değerlendirmeli, birbirlerinin yaşamdan, evlilikten, gelecekten ne beklediklerini bilmeli ve bunlar genel bir çerçeve içinde evlilik öncesi çözümlenmiş olmalıdır. Evlilikler fanteziler üzerine kuruluyor, gerçeklerle çarpışıyor ve drama dönüşüyor…

Evlilikteki sorunlar;

İletişim eksikliği, güç savaşları, akraba ilişkileri, ekonomik sorunlar mesleki durumlar, cinsel isteksizlik, cinsel yetersizlik… Sağlıksız ve sorunlu bir evlilikte kadın ve erkek bireyselleşememiş, birbirlerini ve hayatlarını kısıtlayan, kaliteli vakit geçiremeyen tamamen negatif düşünen ve olumsuza odaklıdırlar. Sağlıklı ve mutlu bir evlilikte kadın ve erkek bireyselleşmiş sosyalleşmiş kendi benliklerini kimliklerini koruyarak bir bütün olabilen çiftlerdir. Birbirlerinin hayatlarını kısıtlamayan ve kaliteli vakit geçirebilen, tamamen pozitif düşünen ve olumluya odaklı çiftlerdir. Sağlıklı ve mutlu bir evlilik için, sevgi asla tek başına yeterli değildir.Ancak sevginin yanına saygı ve nezaket, güven, beğenilme, hayranlık, arzulanma ve şehveti koyduğumuzda tadından yenmez.

Kadınlar olarak ben söyledikten sonra bir anlamı kalamadı demeyin, asıl siz söyledikten sonra bir çaba içine girmesi önemli, asıl siz söyledikten sonra istediğinizi yapması sizi sevdiğini ve size değer verdiğini gösterir. Kadınlar ve erkekler farklıdır, herkesin sevgi dili farklıdır. Bunun için kadınca ve erkekçe dili ile konuşmayı öğrenmemiz gerekir.

Peki Nedir Kadınca ve Erkekçe Dili?

Beyler eşlerinizi anlamak mutlu olmak ve mutlu bir evlilik yürütmek için;

-Eşinize her fırsatta aşkla dokunun, eşinize karşı nazik olun

-Eşinizi aşkla arzulayın, Eşinize bol bol romantizm sunun

-Eşinizi ilgiyle dinleyin ve anladığınızı ona gösterin

-Eşiniz ile birlikte keyifli vakit geçirin ve ona kıymetli olduğunu hissettirin.

Hanımlar eşlerinizi anlamak mutlu olmak ve mutlu bir evlilik yürütmek için;

-Eşinizin yaptıklarını ve başarılarını fark edip, bol bol takdir edin

-Eşinizin performansını överek erkekliğini onaylayın

-Eşinize aşkla hizmet davranışlarında bulunun

-Eşinize mutluluğunuzu gülümseyerek gösterin

-Eşinizin yalnız kalma ihtiyacına saygı gösterin

Evlilikte bakım ve onarım şarttır. Nasıl ki arabanızın bakımını belli aralıklarla yapıyorsanız bozulup arıza çıkarmasın, sizi yarı yolda bırakmasın istiyorsanız, evlilikte böle bir şeydir. Bakım yapmazsanız onarmasanız sizi yarı yolda bırakır…

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum