Evleri yıkılan Aykut çiftinin yaşam mücadelesi

Evleri yıkılan Aykut çiftinin yaşam mücadelesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde evleri yıkılan Aykut ailesi büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Evleri yıkılmasına rağmen birbirlerine kenetlenen Aykut ailesinin hayata tutunma çabaları büyük takdir topluyor.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'daki çatışmalarda evleri yıkılan Hamza ve Zeynep Aykut çifti zor günler geçiriyor. Evleri yıkılmasına rağmen pes etmeyen Aykut çifti çocukları için ayakta durmaya çalışıyor. Eşinin rahatsızlığı nedeniyle evin tüm işlerini yapan baba Hamza Aykut çamaşır yıkıyor, yemek yapıyor, çocukların banyosunu yapıyor. Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Aykut ailesi yıkılan yuvalarını yeniden yapmak için hayırsever insanlardan yardım eli bekliyor.

Daha önce çobanlık yaparak geçimini sağladığını belirten Hamza Aykut, ilçedeki çatışmalar sırasında evinin kullanılamaz duruma geldiğini ifade ederek “Bu sırada eşim ameliyat geçirdi ve ev işlerini yapamaz duruma geldi. Evdeki bütün işleri ben yapıyorum. Evim içindeki tüm eşyalarla birlikte kül oldu, yıkıldı. Kullanılacak bir eşyam dahi kalmadı. Şuanda birkaç tas tabak, bir odun sobası ve birkaç parça elbise dışında birşeyimiz yok. Bu sene çobanlık da yapamıyorum. Buna rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz" dedi.

i-1-20160701144857.jpg"EŞİME BAKICILIK, ÇOCUKLARIMA DA HEM BABALIK HEM DE ANNELİK YAPIYORUM"

Eşinin içinde bulunduğu duruma üzüldüğünü söyleyen Aykut, “Bu zor günlerde eşime bakıcılık, çocuklarıma babalık ve annelik yapıyorum. Evin tüm işlerini yaptıktan sonra yemek vaktinde yemekleri yaparak çocuklarının çamaşırlarını yıkıyorum. Sular kesik, elektrikler kesik. Sacdan yapılmış odun sobası üzerinde yemek yapıyorum, kaynattığım suyla da çamaşırlarımızı yıkıyorum” dedi.

Yeni ameliyattan çıktığını söyleyen Zeynep Aykut ise rahatsızlığı nedeniyle ev işlerini yapamadığını belirterek, "Çocuklarıma bakamıyorum. Evin tüm işlerini eşim yapıyor. Eşim büyük bir fedakarlık yaparak bizlere bakmaya çalışıyor. Evdeki bulaşıkları ve kirlenen elbiseleri yıkıyor, bize yemek yapıyor. Evimiz yok oldu. Koca evde enkazların içinde sadece iki tencere kalmış onun içinde yemeklerimizi yapıyoruz. Hayırsever vatandaşlardan bir yardım eli bekliyoruz” dedi.

Ailenin banka hesabı bilgileri:

IBAN NO: TR3500010001902668049065001

i-2-994.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.