Evleri yıkılan ailenin yürek burkan dramı

Evleri yıkılan ailenin yürek burkan dramı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Aykut ailesi, çatışmalar sırasında yıkılan evlerinin yan tarafında yaptıkları barakada yaşam mücadelesi veriyor.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçede 30 Mayıs’ta sona eren ve 78 gün süren sokağa çıkma yasağında meydana gelen çatışmalar nedeniyle evsiz kalan aileler, çaresizce kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. İlçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Menice ve Yahya Aykut çifti, 5 çocuğuyla beraber yıkılan evlerinin yan tarafında yaptıkları derme çatma barakada yaşam savaşı veriyor.

haberingoruntuleri.gif
"ZATEN ZOR GEÇİNİYORDUK"

Evleri yıkılınca ortada kaldıklarını belirten baba Yahya Aykut, “Zaten maddi durumumuz kötüydü. Zar zor geçiniyorduk. Şimdi var olan evimiz de yıkıldı. Zarar tespiti için başvurdum, ama ne zamana kadar bir daha evim olur bilmiyorum. Çaresizce ortada kaldık. İftarda zaten bir şey yapamıyoruz. Her gün iftar vakti belediye yemek dağıtıyor, o yemeklerden yiyoruz. Bazen çocuklar için ateş yakıp üstünde yumurta pişiriyoruz” dedi.

i-1-20160610132759.jpg

'EKMEK TEKNEM BİSİKLETİM DE ZARAR GÖRMÜŞ'

Yasaktan önce bisikletle hamallık yaparak geçimini sağladığını belirten baba Aykut, “Bisikletim burada evin önündeydi o da zarar görmüştü. Tekerlerini bisiklet tamircisine götürdüm 60 liralık masrafı vardı, param olmadığı için tekerlekleri tamirciden alamadım. 4’ü öğrenci olan 5 çocukla evin yan tarafına sac ve tahtalardan yaptığım barakada kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

i-2-972.jpg

"GECELERİ ÇOK SOĞUK OLUYOR"

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Menice Aykut ise, derme çatma barakada geceleri çok üşüdüklerini belirterek, “Geceleri çok soğuk oluyor. Çocuklarımı ısıtamıyorum gece. Bazen yağmur yağıyor ve su basıyor barakayı. Çok perişan ve çaresiziz. Lütfen bize yardım edin. Allah rızası için bizi bu halden kurtarın” şeklinde konuştu. 

i-3-459.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum