Evin İçinden Ceviz Ağacı Geçiyor

Evin İçinden Ceviz Ağacı Geçiyor

Hakkari’nin Durankaya beldesinde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Erik ailesi, yaklaşık 50 yıldır evlerinin içinden geçen ceviz ağacı ile yaşıyorlar.

HAKKARİ - Yörede ceviz ağaçlarının bol olduğu Durankaya beldesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde ikamet eden 6 nüfuslu İsa Erik, babasının hatırası olan ceviz ağacını evinin içinde yaşatıyor.

Yaklaşık 50 yıl önce babası tarafından dikilen ceviz ağacının giderek büyüdüğünü belirten Erik, tek katlı toprak ev yaparken babasından geriye kalan ceviz ağacını kesmeyerek bir odanın içinde bıraktığını belirtti.

Ceviz ağacının veriminden memnun olduklarını ifade eden Erik, “Biz Pınarbaşı Mahallesi’nde geçimimizi tarım ve hayvancılıkla sağlıyoruz. Burası ceviz ağacının bol olduğu bir beldedir. Yaklaşık 50 yıl önce babam bu ceviz ağacını dikmiş. Bizde ev yaparken kesmedik ve ceviz ağacını evin içinde bıraktık. Artık bu ceviz ağacı bizim bir parçamız oldu. Belde sakinleri de artık bu duruma alıştı. Ancak beldemize gelen yabancıların ilgisini çekiyor ve burada durup hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Aile olarak bazen de evin damına çıkıp ceviz ağacının gölgesinde çay içiyoruz. Yani daha doğrusu evimize renk kattığı gibi huzur ve mutlulukta veriyor” dedi.

Evin İçinden Ceviz Ağacı Geçiyor

Evin İçinden Ceviz Ağacı Geçiyor

Evin İçinden Ceviz Ağacı Geçiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.