Evi yıkılan Yüksekovalı, 40 TL yardım aldı 219 TL ceza yedi

Evi yıkılan Yüksekovalı, 40 TL yardım aldı 219 TL ceza yedi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde evinin durumunu merak ettiği için sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşa 219 TL para cezası verildi.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

YÜKSEKOVA - Evsiz barksız kaldı para cezasına çarptırıldı.

Yüksekova’da 78 gün süren sokağa çıkma yasağı sonrası ilçede büyük bir yıkım yaşanırken, binlerce vatandaş da evsiz barksız kaldı. Yasak sırasında ilçede kalan ve evini merak ettiği için yasağı ihlal eden M. Tahir Güneş isimli vatandaş 3 ayda 40 TL’lik yardım alırken 219 TL ihlal cezasına çarptırıldı.

haberingoruntuleri.gif
Aldığı ceza ile ilgili açıklama yapan Güneş, yasak boyunca bir defa yardım aldığını, yasağı ihlal ettiği için ise 219 TL para cezasına çarptırıldığını ve cezayı vermek zorunda olduğunu söyledi.

Yasak sonrası ilçede oluşan yıkımın en çok etkilediği kadınlar ise bir yandan evlerinin enkazından bir eşya parçası kurtarmaya çalışırken diğer yandan evlerinin enkazı arasında kendilerine yardım eli uzatılması çağrısı yapıyor.

Cumhuriyet Mahallesinde oturan Raife Gemicioğlu yasak sonrası ilk defa karşılaştığı evinin enkazı arasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Kendilerine yardım eli uzatılmasını bekleyen Gemicioğlu, çocuklarının kalabileceği bir yerlerinin olmadığını söyledi.

1-20160616131356.jpg2-833.jpg3-552.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.