Evde iki hasta çocuk, elde KHK

Evde iki hasta çocuk, elde KHK

Hüsnü Gençtürk, OHAL KHK’sı ile Mamak Belediyesi’ndeki zabıta memurluğu görevinden ihraç edildi.Gençtürk, bakıma muhtaç iki yatalak çocuğuyla işine geri dönmek için yardım bekliyor.

677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile Mamak Belediye’sindeki zabıta memurluğu görevinden ihraç edilen Hüsnü Gençtürk, tüm sosyal haklarıyla birlikte sağlık güvencesini de kaybedince iki yatalak çocuğuyla zor durumda kaldı.

Eşi de çalışmayan Hüsnü Gençtürk, çocukları, 22 yaşındaki Uğur ile 17 yaşındaki Sibel’in yurt dışından temin edilen ilaçlarının 27 Şubat tarihinden sonra karşılanamayacağını söyledi.

Hüsnü Gençtürk, video eylem kolektifi ‘Seyri Sokak’ın kendisiyle ilgili yaptığı “OHAL Halden Anlamaz” başlıklı videosunda şu açıklamayı yaptı,“Yeryüzünün toprağı var. Kalsa kalsa Sultan Süleyman’a kalacaktı. Bize de kalmayacak. Biz çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için uğraşıyoruz. Vicdanı olanlara sesleniyorum, işimi geri istiyorum.” (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.