EURO 2016'da tur atlayan ilk takım Fransa

EURO 2016'da tur atlayan ilk takım Fransa

Marsilya'da Arnavutluk'un yine çok zorlandığı maçta 2-0 yenen Fransa, turnuvada tur atlayan ilk takım oldu.

Fransa'ya 3 puanı ve turu getiren goller 90. dakikada Griezmann ve uzatma dakikalarında Payet'ten geldi.

Teknik Direktörü Didier Deschamps, Romanya maçında bekleneni veremeyen yıldızlarından Pogba ve Griezmann'a Arnavutluk karşısında 11'de şans vermedi.

Ancak Fransa ilk devre son derece etkisizdi, kaleyi bulan şutu dahi yoktu. Maçın en net gol pozisyonuna da 26. dakikada Arnavutluk girdi.

Kırmızı kart cezalısı kaptanı Cana'nın yokluğunda da çetin ceviz çıkan Arnavutluk 52. dakikada ise kale direğini aşamadı.

İkinci yarıda önce Pogba, sonra Griezmann oyuna girdiler. Fransa dakikalar ilerledikçe baskısını artırdı. 69. dakikada Giroud'nun kafasında direğe takılan bu kez Fransa'ydı.

Açılış maçında Romanya'yı 87. dakikada attığı golle yenebilen Fransa, taraftarlarını sevindirmek için 90. dakikaya kadar bekledi.

Önce Griezmann Fransa'ya galibiyeti getirdi, sonra turnuvada yıldızı her maçta daha da parlayan Payet galibiyeti ve turu perçinledi.

İsviçre puanını 4'e çıkardı

A Grubu'nda Fransa puanını 6'ya yükseltirken, günün diğer maçında Romanya ile İsviçre Paris'te 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla puanını 4'e çıkaran İsviçre tur atlama yolunda çok büyük avantaj elde etti.

B Grubu'nda ise Lille'de oynanan maçta Slovakya Rusya'yı 2-1 mağlup etti. Fransız polisi akşam saatlerinde, kentteki bazı İngiliz taraftarlara yaklaştıkları belirtilen Rus seyircilere karşı gözyaşartıcı gaz kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.