EURO 2016: Stad çevresinde alkol yasağı çağrısı

EURO 2016: Stad çevresinde alkol yasağı çağrısı

Marsilya'da hem taraftar grupları arasında, hem de polisle taraftarlar arasında yaşanan çatışmalardan sonra Fransa hükümeti, maçların oynandığı şehirlerin belediyelerinden stad çevrelerinde alkol satışını yasaklamalarını istedi.

Rusya ve İngiltere, Cumartesi günü yapılan maçta berabere kalınca Rus ve İngiliz taraftarlar arasında büyük kavgalar çıkmıştı. UEFA şiddet olaylarının devam etmesi durumunda iki takımın da turnuvadan ihrac edileceğini söyledi.

Perşembe günü Lens'te yapılacak İngiltere-Galler maçı için İngiltere şehre fazladan polis göndermeyi teklif etti.

'Kesinlikle kabul edilemez'

Fransız İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, "Alkol satışı, tüketimi ve dağıtımını durdurmak için gerekli bütün önlemleri aldık. Maç günlerinde, maçın bir gün öncesinde ve taraftarların buluşma noktalarında alkol satılmayacak" dedi ve yasağın halka açık alanları, dükkanları ve tekelleri de kapsadığını belirtti.

Cazeneuve, "Marsilya’da yaşanan olaylar kesinlikle kabul edilemez. Yetkililer için, halk için ve futbolseverler için de kabul edilemez bir durum" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.