Eskişehir'de Gezi dayağı: Polis önce genç kadını, sonra otomobili coplamış!

Eskişehir'de Gezi dayağı: Polis önce genç kadını, sonra otomobili coplamış!

Eskişehir'deki Gezi Parkı gösterileri sırasında polis noktasına giden araca 10'u aşkın polis tarafından cop, tekme ve yumruklarla vurulması ile genç bir kadının coplanmasının görüntüleri ortaya çıktı.

Eskişehir’deki Gezi Parkı gösterileri sırasında meydana gelen polis şiddetine ilişkin, aradan geçen buçuk yıla rağmen, yeni görüntüler çıkmaya devam ediyor. Bu kez de polis noktasına giden araca 10’u aşkın polis tarafından cop, tekme ve yumruklarla vurulması ile genç bir kadının coplanmasının kayıtları bulundu. 

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinin olduğu 1 Haziran 2013’te, Gürcistan uyruklu üniversite öğrencisi Akaki Avaliani, polislerce gösterici sanılarak copla dövülmüştü. Başına gelen cop darbesiyle kafatası çatlayan ve kısmi felç kalan Avaliani, defalarca ameliyat olmuştu. Avaliani’nin yaralanmasına ilişkin soruşturma devam ederken; avukatı Selamet Şen’in ısrarıyla bölgeye bakan bütün MOBESE görüntüleri toplandı. Görüntülerde, Avaliani’nin dövüldüğü anın görüntülerine ulaşılamadı. Fakat dosyaya giren kayıtlar arasından, 1 Haziran 2013’te saat 03.06’da göstericileri dağıtan polislerin genç bir kadına art arda coplarla vurdukları anların görüntüleri çıktı. Bundan beş dakika sonra da, saat 03.11’de, yolu kapatan polis grubunun, göstericilerin bulunduğu yönden kendilerine doğru gelen bir otomobile cop ve yumruklarla saldırdığı dakikalar kayda girdi. Radikal, geçen hafta da kimliği bilinmeyen bir gencin polislerce yere düşürülüp coplanması sonrası MOBESE’nin yönünü çevirdiği dakikaların görüntülerini yayınlamıştı.

İSMAİL SAYMAZ / RADİKAL

Eskişehir'de Gezi dayağı

Eskişehir'de Gezi dayağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.