Eski vekillere ait 400 fezleke savcılığa gönderildi

Eski vekillere ait 400 fezleke savcılığa gönderildi

Milletvekili seçiminin ardından dokunulmazlığı kalkan 27. dönem milletvekillerine ait fezlekeler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekilli Seçimleri sonrası Meclis Başkanlığı tarafından iade edilen ve yeni yasama döneminde seçilmeyenler hakkında düzenlenen yaklaşık bin fezlekeden 400'ü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Çoğu Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) seçilen milletvekillerine ait fezlekeler, Cumhurbaşkanlığı'ndaki işlemin ardından Adalet Bakanlığı'na ardından da soruşturmaların tamamlanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderildi. Halen Adalet Bakanlığı'nda bulunan yaklaşık 600 fezlekenin de önümüzdeki günlerde başsavcılığa gönderilmesi bekleniyor.

400 FEZLEKE

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan 400 fezleke, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'ndaki tasnifin ardından ilgili soruşturma bürolarına gönderildi. Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu eski milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin soruşturmalar, Cumhuriyet Başsavcıvekilleri tarafından yürütülecek. Fezlekeler, "Örgüt propagandası yapmak", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek", "Kamu görevlisine hakaret etmek" ve "İftira" gibi birçok iddiayı kapsıyor. Soruşturma kapsamında yasama dokunulmazlığı olmayan eski milletvekillerinin ifadesine başvurulabilecek. 

Başsavcılık, yeterli delil elde edilmesi halinde eski milletvekilleri hakkında dava açabilecek.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.