Eski HDP'li vekile hapis cezası

Eski HDP'li vekile hapis cezası

HDP Erzurum 25. Dönem Milletvekili Seher Akçınar Bayar, 'örgüt propagandası' iddiasıyla 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum eski Milletvekili Seher Akçınar Bayar’ın örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Bayar’ın dava dosyasını mahkeme heyeti karara bağladı.

"PROPAGANDA İÇERİKLİ KONUŞMA YAPMADIM"

Talimatla ifadesi alınan HDP’li eski Milletvekili Seher Akçınar Bayar, "Milletvekili sıfatım ile Kazım Yurdalan ve Mahallebaşında yaptığım konuşmalarda herhangi bir propaganda amaçlı cümlem bulunmamaktadır. Seçmenlerimizin büyük bir bölümü cezaevlerinde hasta, tutsak, tutsak iken yaşamını yitirmiştir. Talep edilen onların özgürlükleridir. Zafer olarak adlandırılan ise seçmenlerimiz ile birlikte elde ettiğimiz başarıydı. Benim yaptığım konuşma seçmenlere teşekkür mahiyetindedir" dedi.

Mahkeme heyeti, eski Milletvekili Bayar’a 'örgüt propagandası' yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.. Mahkeme, hapis cezasını denetimli serbestlik kanunu kapsamında 5 yıl süreyle erteledi.

HDP’li Milletvekili Seher Akçınar Bayar, mitingde yaptığı konuşmada, "Kazandığımız bu zafer Abdullah Öcalan’ın ve cezaevinde tutuklu bulunan tüm tutsaklarımızın, Kürdistan şehitlerimizin ve dağlarımızda özgürlük nöbeti için mücadele eden yoldaşlarımızın zaferidir. Onların özgürlükleri için bir başlangıçtır" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.