Eski bakana protesto Sakık araya girdi

Eski bakana protesto Sakık araya girdi

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ağrı’da esnaf ziyaretlerinde bulunduğu sırada bir grup vatandaş protesto gösterisi yaptı.

Öğle saatlerinde Ağrı’ya gelen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Binalı Yıldırım, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Eski Van Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulunduğu sırada yaklaşık 100 kişilik bir grup vatandaş protesto gösterisi yaptı. Yıldırım ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunan AKP Ağrı Milletvekilleri Ekrem Çelebi, M. Kerim Yıldız ve Fatma Salman ile İl Başkanı Abbas Aydın, protesto sırasında bir eczaneye girdi.

SAKIK’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Olay yerine gelen Barış ve Demokrasi Partisi Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, halkı sükunet ve sağduyuya davet etti. Toplanan halka hitap eden Sakık, “Sevgili arkadaşlar, bakın biz 3 aydır buralarda seçim çalışmalarını sürdürdük. Bakın burada bir seçim yapıyoruz. Herkesin en az bizim kadar burada, bu topraklarda, bu seçimlerde propaganda yapma hakkı var. Konukseverliğin evrensel haklarını uygulayacağız. Birbirimize tahammülümüz olacak. Binali Bey burada, Binali Bey bizim dostumuz, ağabeyimiz, hiç böyle bir şey istemeyiz. Bizi dinlemeyen bizden değildir. Bizim partimizi, bizi dinlemeyenler bizden değildir. Bizim sözümüzü yere koyanlar bizden değildir. Biz size ilk günden beri şunu söyledik. Bu sokakları tetikleyip sonuç almak isteyenler var. Biz 30 Mart’ta aldığımız seçimi bile bu Ağrı’nın selameti için, barışın selameti için, Ağrı’nın kanamaması için, Türkiye’nin kanamaması için, Türkiye’deki barış sürecinin heba olmaması için Ağrı’ya armağan ettik” dedi.

Halka hitap ettikten sonra Binali Yıldırım’ın yanına geçen Sakık, “Geldiğimiz günden beri, arkadaşlarımız da bilir, biz bir barış ve kardeşlik hukuku içerisinde seçimleri götürdük. Bundan sonra da olması gereken budur ama sokak bizim dışımızda. Bu bizim dışımızda. Ben şimdi duydum, alelacele buraya geldim. Biz bir seçime gidiyoruz. Bir savaşa, bir kavgaya değil. Bu kentte buna müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

Sakık, Yıldırım ile birlikte grup tam olarak dağılana kadar esnaf ziyaretlerinde bulundu.

sakik1.jpg

sakik2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum