Esendere’de hizmet startı verildi

Esendere’de hizmet startı verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Belediyesi Eş Başkanları Akif Kaya ve Dilber Uzunköprü beldedeki çöp sorununu gidermek için çalışma başlattı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – 30 Mart Yerel Seçimlerinde rekor bir oy oranı ile seçilen Esendere Belediyesi Eş Başkanları Akif Kaya ve Dilber Uzunköprü tarafından beldedeki çöp sorunu başta olmak üzere birçok sorunun giderilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Eş Başkanlardan Akif Kaya, göreve gelir gelmez Eş Başkan Dilber Uzunköprü ile beraber ilk olarak çöp ve çevre sorunu başta olmak üzere belediye hizmet binası, beldeden geçen derede istinat duvarları, sulama kanalları ve mahalle yollarının asfaltlanması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

esn3-001.jpg

Beldede çok konteyneri eksikliği yaşandığı için ilk olarak 100 adet konteyner sipariş ettiklerini belirten Kaya, “12 mahalleye bırakılacak çöp konteynerlerimizi bugün teslim aldık. Belediyemizin kendi imkanları ile aldık. Önümüzdeki günlerde mahallelerde dağıtacağız” dedi.

ÖNCE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Eş Başkan Dilber Uzunköprü de konteynerleri dağıtmadan önce belde halkı ile beraber bir temizlik kampanyası başlatacaklarını belirterek, “Önce belde sakinleri ile beraber beldemizi temizleyeceğiz. Mahallelerdeki çevre temizliğinin ardından çöp konteynerlerini dağıtacağız. Bu konuda beldede yaşayan yurttaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.

esn4.jpg

HİZMET BİNASI SORUNU

Hizmet binası ile ilgili gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Eş Başkan Akif Kaya, “Esendere beldesindeki gümrük binası yapımı nedeniyle bildiğiniz gibi önceki dönem hizmet binamız yıkıldı. Şuanda kiralık bir evde belediye hizmetlerini yürütmeye çalışıyoruz. Acil bir hizmet binasına ihtiyacımız var. Bu konudaki çalışmaların startını verdik, yetkili kurum ve kuruluşlardan da bu konuda destek ve duyarlılık bekliyoruz” dedi.

esn5.jpg

ESENDERE HALKI HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK

Tüm mahallelerde çocuk ve aile parkları yapmayı planladıklarını belirten Eşbaşkan Dilber Uzunköprü, “Aslında hayata geçirmeyi düşündüğümüz birçok projemiz var. Mesela beldede yaşayan kadınlara dönük kadın sağlığı gibi konularda eğitim seminerleri vermeyi düşünüyoruz. Kadının gerçek anlamda örgütlenmesi için çalışmalarımız olacak. Tabi eğitim seminerleri düzenleyebilmemiz için şuan konferans salonu eksikliğimiz var. Bu eksikliği yeni yapılacak olan hizmet binasında gidereceğiz. Yurttaşlarımızla beraber birçok güzel projeye imza atacağız. Esendere beldesi ve Esendere halkı hizmetin en iyisine layık. Bu anlamda Eş Başkanımız Akif Kaya ile beraber elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.

esn6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum