'Eşcinsel hakem' davayı kazandı

'Eşcinsel hakem' davayı kazandı

Eşcinsel olduğu gerekçesiyle futbol hakemliği yapmasına TFF tarafından izin verilmeyen Halil İbrahim Dinçdağ açtığı davayı kazandı. Mahkeme 3 bin TL maddi, 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Eski hakem Halil İbrahim Dinçdağ, cinsel kimliğini açıklayarak işsiz kalmasına neden olmakla suçladığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'na, açtığı 110 bin TL'lik tazminat davası karara bağlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Halil İbrahim Dinçdağ ve avukatı hazır bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme Dinçdağ'ın maddi ve manevi tazminat taleplerinin kısmen kabul etti. Mahkeme, TFF'nin Dinçdağ'a 3 bin TL maddi, 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.  Davanın ardından Dinçdağ ve avukatı açıklama yaptı. Avukat Fırat Söyle, "Adaletin yerini bulmasından dolayı sevinçliyiz, ancak rakamla ilgili bir temyiz söz konusu olacak" dedi. Dinçdağ ise "29 Aralık 2015 futbolda homofobiyle mücadele ve LGBT hareketi için Türkiye'de bir zaferdir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.