Eşbaşkanların geçişine izin verilmedi

Eşbaşkanların geçişine izin verilmedi

Şemdinli’de, köy ziyaretinde bulunmak için yola çıkan Belediye Eşbaşkanları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız’ın geçişine, Haruna'daki Jandarma kontrol noktasında izin verilmedi.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Alınan bilgiye göre, önceki gün Yüksekova'ya bağlı Karabey köyünü ziyaret etmek için yola çıkan Şemdinli Belediye Eşbaşkanları Seferi Yılmaz ile Nahide Yıldız’ın geçişine, Haruna mevkiinde bulunan Jandarma kontrol noktasında izin verilmedi.

‘İLÇEYİ DOLAŞMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ’

Duruma tepki gösteren Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz Şemdinli’de sıkıyönetim uygulamalarının olduğunu söyledi.

Gerek Şemdinli ilçesi gerekse de bağlı köyleri dolaşmak gibi bir sorumluluklarının olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu ziyaretler için hiçbir izne tabi değiliz. Ancak İl dışına çıktığımızda durumu mülkü amire bildirmekle mükellefiz. Bugün Karabey köyüne ziyarete gidecektik. Şemdinli’ye bağlı Haruna Geçidi’ndeki karakolda bekletildik. Kimliğimizi ibraz etmemize ve nereye gideceğimizi söylememize rağmen geçişimize izin verilmedi. Bize mülkü amirin izni olmadan geçişlere izin verilmeyeceği belirtildi. Bize ilçeye dönmek zorunda kaldık. Bu yasa dışı bir uygulamadır, sıkıyönetim uygulamalarıdır. Olağanüstü hal dönemlerini de 12 Eylül dönemini de yaşadık. Buradaki uygulamalar sıkıyönetimi de aşmış durumdadır. Yüksekova’daki kuşatmadan bu yana tüm geçişler izne tabidir. Mağdur ediliyoruz” dedi.

‘SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ENGELLENMESİ DOĞRU DEĞİL’

Yüksekova’daki sokağa çıkma yasağına değinen Şemdinli Belediyesi Eş Başkanı Nahide Yıldız da bir ilçedeki yasak nedeniyle başka bir yerin seyahat özgürlüğünün engellenmesinin doğru olmadığını ifade etti.

Karabey köyünde hasta ziyaretinde bulunacaklarını kaydeden Yıldız, “Söz konusu karakol tarafından geçişimize izin verilmedi. Şedinli halkına niçin böyle bir uygulama yapılıyor? 60 bin nüfusluk bir ilçenin giriş çıkışları yasak. Yüksekova’daki abluka ve yasağın Şemdinli ilçesinde de uygulanmasını doğru bulmuyoruz. Yetkililerin bu sıkıntıya bir çözüm bulmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bu soruna biran önce bir çözüm bulunması gerekir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.