Eşbaşkan Yıldız'dan 'Kutlu Doğum Haftası' mesajı

Eşbaşkan Yıldız'dan 'Kutlu Doğum Haftası' mesajı

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Yıldız, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kutlu Doğum Haftası'nın İslam âlemine ve Müslüman halkımıza hayırlara vesile olmasını dileyen Eşbaşkan Yıldız şöyle devam etti, “Günümüzde savaş, çatışma ve ölümlerin eksik olmadığı coğrafyamızda yüzlerce yıl önce de durum benzer bir şekildeydi. İnsanlık yol gösteren bir müjdeci beklentisi içerisindeydi. Ezilen, sömürülen, köle olarak alınıp satılan insanlara yozlaştırılan, darmadağın edilen toplumsal gerçekliğe, savaşlarla, kıyımlarla birbirine düşmanlaştırılan halklara barış ve çözüm olarak müjdeyi taşıyan İslam dini peygamberi Hazreti Muhammed (S.A.V) böylesi bir zamanda doğdu. Hayatını sevgiye, barışa ve adalete adayan sevgili peygamberimizin doğumu tüm insanlığa müjde oldu. İslam aleminin ilk anayasası denilebilecek “Medine Sözleşmesi’nin mimarıdır. Bugün için bu coğrafyada tüm halkların, inançların, etnik yapıların ve kimliklerin demokratik, eşit ve kardeşçe özgür yaşamları bu toplumsal Paradigma ekseninde ele alınabilmelidir. Ne yazık ki tekçi, iktidarcı ve şovenist, hegemonik yapılar ve anlayışlar her zaman toplumu parçalayan ve sömüren güçler olmuşlardır. Başta ülkemiz olmak üzere Ortadoğuya ve dünyaya barış ve kardeşliğin hakim olması bizlerin temennisidir” denildi.

“Kutlu Doğum Haftası” amacıyla Belediye olarak vermek istedikleri Mevlit’te halkla buluşamadıkları için çok üzgün olduklarını belirten Yıldız mesajına şöyle devam etti:

“Bu süreçte yerel yönetimler olarak ülkemizde yaşanan sıkıntıların direk muhatapları konumuna taşınmış durumdayız. Ülkemizdeki siyasi gelişmelere karşılık birçok konuda baskı altında olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu zor, olumsuz koşullarda bile belediyecilik kapsamında halkımıza hizmet sunmaya çalışıyoruz. Çok yönlü ve yoğun yaşadığımız sorunlarımıza rağmen belediye olarak “Kutlu Doğum Haftası” nedeni ile geçen Cumartesi günü (23.04 2016) saat 14:00’da bir mevlit vermek istedik. İki gün öncesinde müftülüğe caminin tahsisi için yazı yazdık. Mevlitte davetlilerimizin sayısını karşılayabilecek nitelikte talep ettiğimiz cami için, Cuma günü mesai bitimine kadar beklememize rağmen Müftülük tarafından resmi talep yazımıza karşılık verilmeyip programımızın iptali gibi bir durumun yaşanmasına neden olmuştur. Bu yaşanılan durum bizleri çok derinden etkilemiştir. Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Mevlit için birçok kurumun talep ettiği ve Müftülük tarafından tahsis edilen H.Sait Camisi, bizim belediyemize tahsis edilmemesi çok düşündürücü ve kamuoyuna açıklama yapmalarını gerektiren bir durumdur.

“Kutlu Doğum Haftası” amacıyla Belediye olarak vermek istediğimiz Mevlit te halkımızla buluşamadığımız için çok üzgün olduğumuzu belirtir, tüm halkımızın “Kutlu Doğum Haftası”nı kutluyor, tüm İslam âlemine ve Müslüman halkımıza hayırlar getirmesi dileğinde bulunuyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.