'Esad'ı vuralım' çağrısına Rusya'dan yanıt!

'Esad'ı vuralım' çağrısına Rusya'dan yanıt!

Rusya ABD'nin Suriye'de rejim değişikliği çağrısı yapan diplomatların bildirisi hakkında açıklama yaptı. Kremlin, "Bu tür bir adımın tüm bölgeyi büyük bir kaosa sürükleyeceğini" söyledi.

Rusya'nın yanıtı ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki 51 diplomatın Beyaz Saray'ın Suriye politikasını protesto eden ve Beşar Esad yönetimini hedef alan saldırılara girişme çağrısında bulunan bir bildiri yayımlamasının ardından geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Pesko, Suriye'de hava operasyonları düzenlerken sahadaki ılımlı ve radikal grupları ayırmanın zor olduğunu söyledi.

Washington Rus güçlerini ABD destekli muhalifleri vurmakla suçluyor. Bakanlığın iç yazışması olan ABD'li diplomatların bildirisinde mevcut tutumun Suriye muhalefetine zarar verdiği ve Esad'ın iktidarda kalmasına yardım ettiği kaydediliyor.

Bildiri Suriye konusunda danışmanlık yapan orta ve üst düzey 51 yetkili tarafından imzalandı. ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmalarında yürütülen politikalara muhalefet şaşırtıcı bir durum değil. Ancak Beyaz Saray'ın tutumuna bu kadar çok sayıda diplomatın karşı çıkması nadiren görülen bir durum.

Bir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bildiriyi aldıklarını doğruladı ancak içeriği hakkında yorum yapmayı reddetti. Bildiride Esad rejimine karşı inanılır bir askeri harekat tehdidi çağrısında bulunuluyor.

Aksi takdirde, Şam yönetiminin üzerinde muhaliflerle müzakere için baskı hissetmeyeceği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.