Esad'dan Putin'e Palmira teşekkürü

Esad'dan Putin'e Palmira teşekkürü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'nde olan antik kent Palmira'yı IŞİD örgütünden geri alan orduyu övdü, Rusya'ya da desteği için teşekkür etti.

Başkent Şam'da Fransa Parlamentosu'ndan bir heyeti ağırlayan Esad, Palmira'nın geri alınmasının "önemli bir başarı" olduğunu söyledi.

Esad, "Son gelişme, Suriye ordusunun ve onun müttefiklerinin terörle mücadelede ne kadar etkili olduklarını gösteriyor" dedi.

Suriye lideri, ülkesi ile Irak'ta IŞİD hedeflerini vuran ve 60'dan fazla ülkeden oluşan ABD öncülüğündeki koalisyonun ise "terörle mücadelede ciddi olmadığını" belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Palmira'nın geri alınması dolayısı ile Esad'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Esad'ın bu görüşmede teşekkür ettiği Putin'e, "Rusya'nın desteği olmadan Palmira'yı geri almamız imkansızdı" dediğini söyledi.

Suriye ordusu son aylarda bölgede Rusya'nın hava, Şii milislerin de kara saldırılarının da desteği ile mevzi kazanmıştı. (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.