Esad: Rusya ile birlikte Halep'i teröristlerden temizleyeceğiz

Esad: Rusya ile birlikte Halep'i teröristlerden temizleyeceğiz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'nın desteğiyle Halep dahil tüm Suriye topraklarını kurtaracaklarını ancak bunu anlaşma ve af yoluyla yapmak istediklerini söyledi.

Danimarka kanalı TV 2’ye konuşan Suriye lideri Esad, muhaliflerle mücadelenin Halep tamamen temizleninceye kadar devam edeceğini belirtti.

Rusya ve Suriye'nin Halep'in doğusunu geri almak için atacağı bir sonraki adımın ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Esad, "Bunun alternatifi yok. Teröristlerin sadece Halep'i değil, Suriye'nin herhangi bir bölgesini kontrol altına almasını kabul etmeyeceğiz. Bu bizim misyonumuz ve amacımız. Bir sonraki adımımız bu olacak" dedi.

Suriye ordusunun Halep’te sivil bölgelere saldırdığı iddialarını da reddeden Esad, “Hastaneleri ve okulları yok etmek gibi bir politikamız yok. Ordunun böyle bir saldırısı olduysa bu bir kaza olmalı” diye konuştu.

'ATEŞKES ANLAŞMASININ DURMASINDAN DOLAYI ÜZGÜNÜM'

Öte yandan Esad, Rusya ile ABD arasındaki ateşkes anlaşmasının durdurulmasından üzüntü duyduğunu söyledi. Anlaşmanın başarılı olacağına en başından beri inanmadığını belirten Esad, "Zira anlaşma sadece iki büyük ülke arasındaki müzakere bağlı değil. Anlaşma, arzuya bağlı. ABD'nin anlaşma yapmak için arzusu olmadığını biliyorduk" diye konuştu.

ABD’nin Nusra Cephesi’ni hedef alan operasyonlara yol açacak bir anlaşma istemediğini de belirten Esad, “Çünkü bu grup ABD için Suriye savaşındaki en somut ve etkili kart” ifadelerini kullandı.

'ILIMLI MUHALEFET, EFSANEDEN İBARET'

Esad, Suriye'de ılımlı muhalefet bulunmadığını, bunun bir efsane olduğunu söyledi. "Var olan bir şeyi var olmayan bir şeyden ayırt etmek imkansız. Tüm gruplar aynı üyelere sahip. 4-5 sene önce Özgür Suriye Ordusu olarak adlandırılanlar, sonradan El Nusra Cephesi oldu, daha sonra da IŞİD'e dönüştü" diyen Esad, "Dolayısıyla aynı üyeler bir gruptan diğerine geçiyor. Bu nedenle teröristleri ayırt edemiyorlar ve etmek de istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/20161006/1025170807/esad-suriye-rusya-halep-abd-nusra.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.