Esad Kerkük için 'memnun'

Esad Kerkük için 'memnun'

Suriye yönetimi, Irak ordusunun Kerkük ve çevresinde kontrolü Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden almasını 'memnuniyetle karşıladıklarını' açıkladı.

Suriye yönetiminin, Irak ordusu ile Haşdi Şabi’nin Kerkük ve çevresindeki tartışmalı bölgeleri kontrol altına almasını ‘takdir ve memnuniyetle karşıladığı’ açıklandı. Devlet ajansı Sana’da yer alan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak ‘ayrılıkçıların ve destekçilerinin Irak’ı bölme planlarından geri adım atmalarını umduklarını’ söyledi. Kaynak, Irak ordusunun merkezi yönetimin otoritesini yeniden tesis etmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Kaynak, “Kuzey Irak’taki ayrılıkçılar tarafından düzenlenen referandum İsrail’in bölgedeki gündemine hizmet ediyordu ve dikkatleri, Suriye ile Irak hükümetlerinin IŞİD terör örgütüne karşı özellikle Suriye’nin doğusu ile Irak’ın batısındaki çabalarından başka yöne çekmeyi amaçlıyordu” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.