Esad Doğu Guta’yı ziyaret etti

Esad Doğu Guta’yı ziyaret etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Doğu Guta’da silahlı isyancılarla savaşan askerleri ziyaret etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, iç savaşta gözlerin çevrildiği Doğu Guta’da ordunun kontrolüne geçen bölgeyi ziyaret etti. Esad’ın askerler tarafından heyecanla karşılandığı görüntüler, Suriye Devlet ajansı SANA tarafından dünyaya servis edildi. Suriye Devlet Başkanlığı’nın Facebook hesabından da bu fotoğraflardan biri yayımlanırken, “Doğu Guta’da ateş hattında… Başkan Esad Suriye Arap Ordusu’nun kahramanları ile birlikte” mesajı yazıldı.

Şam’ın Doğu Guta banliyösü, 2012’den bu yana silahlı muhaliflerin kontrolünde bulunuyordu. Bölgeyi uzun zamandır kuşatmış olan Suriye ordusu son bir aydır saldırılarını artırmış; bu sırada artan ölümlerin tepki çekmesi sonrası BM Güvenlik Konseyi ülke çapında 30 günlük ateşkes çağrısı yapan bir karar almıştı. Suriye ordusu saldırılarında muhaliflerin elindeki bölgeyi ikiye yararak mevzi kazanırken, son olarak Doğu Guta’daki en güçlü gruplardan Feylek El Rahman BM ile ateşkesi müzakere ettiklerini duyurdu.

Rusya’dan yapılan son açıklamaya göreyse bu sabah 3 bin 500’den fazla kişi insani koridoru kullanarak Doğu Guta’yı terk etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.