Eş Başkanlar Sarı ve Yaşar, STK'larla bir araya geldi

Eş Başkanlar Sarı ve Yaşar, STK'larla bir araya geldi

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, ilçedeki STK ve dernek temsilcileri ile bir araya geldi. Eş Başkanlar Sarı ve Yaşar, belediyenin mali durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova Belediyesinin Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Dernek yöneticileri ile buluştu. Avaşin Parkının salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına belediye meclis üyeleri de katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Eş Başkan Remziye Yaşar, "Siz de biliyorsunuz bu belediyeyi zor bir durumda aldık. Hemen hemen herkes sorunumuzun ne olduğunu biliyor. Sadece belediye değil Yüksekova halkı cezalandırılıyor. Enkazdan haberimiz vardı. Burası bizim, hepimizin. Sorun derindir, çözümü için hepimizin katkısı olmalıdır” dedi.

'Çalışmalarımızı engellemek istiyorlar'

Eş Başkan Yaşar, belediyenin el konulan hisselerine ilişkin, “Ankara’da İlbank yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Açtığımız davayı geri çekmemizi istediler. Ancak yüzdelik kısım üzerinden değil belli bir miktar üzerinden anlaşmak istediler.  Onların dediği anlaşmayı yapsak personellerin parasını dahi karşılayamayız. Biz de böyle bir şeyi kabul etmedik, davamızı geri çekmeyeceğimizi söyledik. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Sorun sadece bu değil. Bu, sadece bir kolu. Çöp koymuşuz bilerek çöplerin ayakları sökülüyor. Halk kendi topraklarına böyle bir şey yapmaz. Çalışmalarımızı engellemek isteyenler bunu yapıyor. Biz her şeye rağmen çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

a1-161.jpg

'Belediye, bir çivi çakamaz duruma getirilmiştir"

Ardından konuşan Eş Başkan İrfan Sarı ise, “Bugün aslında bunu açmak üzere toplumun geniş tabanı tarafından bilgilendirilmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bundan önceki zaman bundan sonraki zamanlarımızı da nasıl değerlendirebiliriz en değerli nasıl geçinebiliriz üzerinde de biraz yoğunlaşmak istiyoruz. Yaklaşık 45 sivil toplum örgütüne ulaştık. Muhalif yada daha yakın olabilecek diye ayırt etmedik, böyle bir özelliğin peşinde değiliz. Biz Eş Başkanlık olarak Yüksekova’yı bütün kabul ediyoruz. Parçalanmış bir Yüksekova’da söz etmek bizim parti ahlakında disiplininde olmayan bir durumdur. Bu vesileyle hepinizi burada ağırlamaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Geldiğimizde aslında bir seçim propagandası boyunca bizi neler bekliyor aslında bu yönde bilgi sahibiydik. Ancak buranın bir çarmıha gerildiğini, kelepçelendiğini maalesef geldikten sonra öğrendik. Tüm gelirlere İller Bankası tarafından el konuldu ve bunun da kayyumun vermiş olduğu bir teminat sonucu olduğunu öğrenmiş olduk. Yüksekova Belediyesinin öz kaynakları olarak değerlendirebileceğimiz su, emlak ve diğer gelirleriyle birlikte araç gereç, teçizat, mal, mülk, emlak ve iller bankasından gelen hisselerin tamamına el konulabileceği şeklinde bir tebligat veriliyor. Bu haber ilgili maddesine ve yine belediyeler yasasına 5383 sayılı yasasına muhalefet etmektir ve anayasaya açık ihlal etmektir. Böylelikle Yüksekova  Belediyesi çalışamaz, bir çivi çakamaz duruma getirilmiştir. Tabi gelir gelmez eş başkanlıkla birlikte biz Ankara’da temaslarda bulunduk. Yasaların bize belirlediği %40 kesintiler ilgili borçlar kesilebilir. Geri kalan %60 şehrin kamu yararına olması marifetiyle akışını serbest bırakmak istiyoruz. Buna yönelik bir yargı kıskaçlık süreci başlamıştır. Ama diğer kurumlarla ilgili kıskaçlar da başlamıştır”  dedi.

Açıklamaların ardından Eş Başkanlar, katılımcılardan gelen soruları cevapladı. Toplantı, öneri ve fikir alışverişiyle sona erdi.

a2-133.jpg

a3-093.jpg

a4-073.jpg

a5-046.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum