Erzurum'da Kürt öğrencilere ırkçı saldırılar dinmiyor

Erzurum'da Kürt öğrencilere ırkçı saldırılar dinmiyor

Ülkücü bir gurubun saldırısı altındaki 15 Kürt öğrenci sığındıkları bir öğretim görevlisinin odasında mahsur kaldı. Saldırı tehdidinin devam ettiği öğrenciler, linç tehdidine karşı girdikleri odanın kapısına barikat kurmak zorunda kaldı.

ERZURUM - Erzurum'da ülkücü bir grubun Atatürk Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere saldırısı sonucu başlayan gerginlik devam ediyor. Kendileri saldırıya uğramalarına rağmen 35 kadar Kürt öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığı üniversitede, bu saldırıyı gerçekleştiren ülkücü gurup fütursuzca bu kez Coğrafya bölümüne gidip, final sınavlarının yapıldığı sınıfları bastı. Basılan sınıflarda "Ş…siz Kürtler, bölücüler" diye bağırılıp, adeta Kürt öğrenci avına çıkıldı.

Okula yığılan yüzlerce polis saldırgan gruba müdahalede bulunmazken, Kürt öğrenciler çareyi bir öğretim görevlisinin odasına sığınmakta buldu. Odanın kapısına masa ve dolapları yığarak barikat kuran 15 Kürt öğrenci hala linç tehdidi altında. 

Odada mahsur kalan öğrencilerden aynı zamanda DİHA muhabiri olan Deniz Acar da saldırgan grup tarafından sopalarla darp edildi. 

Ülkücü grupların sık sık bulundukları odanın kapısını tekmeleyerek içeriye girmeye çalıştığını bildiren Acar, ülkücülerin odaya girişini engellemek için kapının arkasına barikat kurduklarını belirtti. 

Acar, ailelerin ve Kürt esnafların kendilerini üniversiteden çıkarmak için kampus kapısına geldiğini, ancak içeri alınmadığını da öğrendiklerini de aktardı. 

Öte yandan, bir grup ülkücünün ellerinde satır ve sopalarla Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Mahallebaşı semtine gittiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum