Erzurum’da 42 öğrenci serbest

Erzurum’da 42 öğrenci serbest

Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne giren faşist bir grubun Kürt öğrencilere saldırması ile çıkan olaylar gece boyunca devam ediyor. Olaylar sırasında gözaltına alınan 42 öğrenci ise serbest bırakıldı.

ERZURUM - Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ne giren bir grup faşist, Kürt öğrencilere küfürler savurarak, saldırması üzerine kentin tamamına yayılan gerginlik gece boyunca devam etti.

Akşam saatlerinde Mahallebaşı Semti'nde toplanan öğrenciler, saldırıları protesto ederek, olaylar esnasında gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Bunun üzerine ellerinde sopa, satır ve döner bıçaklarıyla mahalleye giren çok sayıda ülkücü, öğrenci ve Kürt esnafa saldırdı.

Kürt esnafların işyerlerinin camını kıran ülkücü gruba, öğrenci ve mahalle sakinleri de taş ve sopalar ile karşılık verdi. Kürtlerin saldırıya karşılık vermesi üzerine polis harekete geçerek, TOMA ve biber gazı ile mahalleliye müdahale etti. 

Uzun süren olaylar geç saatlerde son bulurken, olaylar esnasında G.A. isimli bir öğrenci başından aldığı darbe sonucunda hafif yaralandı. Camları kırılan ve maddi zarara uğrayan Kürt esnaf, polis gözetiminde yapılan saldırıya tepki gösterdi.

İşyerinin camları kırılan Osman Özbey, "Bu saldırılar polis eşliğinde yapıldı yoksa cesaret edip buraya kadar gelemezler. Zaten TOMA önde ülkücüler arkada öyle geldiler. Kürt iş yerlerini de polis tarif ediyor. Bu işyeri Kürtler aittir kırın diye. Benim işyerimin camlarını ve beyaz eşyalardan 2 buzdolabı kullanılamaz hale gelmiş bu olayda tek sorumlu polistir çünkü teşvik ediyor" şeklinde konuştu

Öte yandan gün boyu devam eden saldırılarda gözaltına alınan 42 Kürt öğrenci ise, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.