Erzincan ve Denizli'de deprem

Erzincan ve Denizli'de deprem

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Denizli'den sonra Erzincan da 4.1 ile sallandı.

Denizli’nin Acıpayam ilçesi seçim günü sallandı. Saat 14.30 sularında meydana gelen depremi Kandilli Rasathanesi 5.1 büyüklüğünde bildirirken 5.2 kilometre derinlikte meydana geldiğini aktardı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak belirtti.

ERZİNCAN DA SALLANDI

Erzincan’da ise Otlukbelin’de bir deprem meydana geldi. Denizli’den yaklaşık 10 dakika sonra 4,1 büyüklüğünde sallanan ilçede herhangi bir hasar olmadığı tespit edildi. AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre sarsıntının yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yaptığı açıklamada, depremin ardından inceleme çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Şu ana kadar intikal eden olumsuz bir durum yok ancak AFAD ekiplerini bölgeye gönderdik, gerekli kontroller devam ediyor” ifadesini kullandı.

DENİZLİ’DE 11 GÜNDÜR DEPREM OLUYOR

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart günü meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremden bu yana aralıklarla 4 ve üzeri şiddette başka sallantılar yaşanmaya devam ediyor.  Önceki sallantılardan etkilenen bazı mahallelerde depremzedeler kurulan çadırlarda oy kullanıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.