Ertuğrul Özkök'ten Binali Yıldırım söyleşisi hakkında açıklama

Ertuğrul Özkök'ten Binali Yıldırım söyleşisi hakkında açıklama

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile yaptığı röportaj hakkında bir açıklama yaptı.

Yıldırım'ın dün verdiği söyleşide "İstanbul'dan daha çok vergi almamız lazım" dediği ifade edildi. Ancak, Binali Yıldırım bir açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını söyledi. Söz konusu röportajın ilgili kısmı Hürriyet'in internet sitesinden değiştirildi. 

Özkök de yaptığı söyleşiyle ilgili köşesinde bir not düştü. Özkök'ün notu şöyle:

Dünkü yazımda ‘cumhur ittifakı’ adayı Binali Yıldırım’ın İstanbul’dan alınacak vergilerle ilgili kısmında “İstanbul’dan daha fazla vergi almamız lazım” bölümü kısaltılırken sanki İstanbullu vatandaşa yeni vergi konacak gibi bir  anlam çıkmış. Konuşmanın o bölümünün akışı içinde anlatılan şuydu:

*

“İstanbul’un milli gelirdeki payını 242 milyar dolardan 300 milyar dolara çıkarırken, Avrupa’nın 10’uncu büyük ekonomisi olacak. 500 binden fazla istihdam doğacak, ihracat 78 milyar dolardan 125 milyar dolara çıkacak. Şehirde taksiciden küçük esnafa herkesin geliri artacak. Şehir ekonomisi büyüdükçe gelirleri ve dolayısıyla İstanbul’da topladığımız verginin miktarı da artacak. Türkiye’de vergilerin yüzde 49’unu toplayan İstanbul, bu vergilerden yüzde 10 pay alıyor. İstanbul’un vergiden aldığı payının da artması lazım.”

*

Samimi olarak yazıyorum. Binali Yıldırım’ın “İstanbul’dan toplanacak vergiyi büyütecek” bir politikayı kastettiği çok açıktı. Nitekim ben de böyle anladım.

*

Yani muhalefetin bundan siyasi bir eleştiri malzemesi çıkarmaya çalışması bence doğru bir davranış değil.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.