Erkan İbiş: Kanama ve ödem üst seviyede seyrediyor

Erkan İbiş: Kanama ve ödem üst seviyede seyrediyor

Deniz Baykal'ın kafatasında basınç yükselmesi nedeniyle üçüncü cerrahi müdahale yapıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, "Kanama ve ödem üst seviyede seyrediyor." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a Ankara İbni Sina Hastanesi’nde süren tedavisi sırasında üçüncü cerrahi müdahale yapıldı. Baykal’ın sabahki ameliyatı nedeniyle yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendiği belirtildi.

İşlemin enfeksiyon riskine karşı önlem olarak ameliyathanede yapıldığı kaydedildi. Temizleme işleminin ardından Baykal’ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Baykal’ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan CHP Milletvekili Profesör Metin Lütfi Baydar, “3’üncü operasyon olarak adlandırmayalım. Operasyon yapıldı ancak bu müdahale kanamanın beyine basınç yapmaması için temizlenmesi amacıyla yapıldı” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Baykal’ın sağlık durumunun hastaneye geldiği andan itibaren ciddi olduğunu söyleyen İbiş, “Kanama ve ödem üst seviyede seyrediyor. Şu anda kendisine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Kendisine solunum desteği sağlanıyor. Gelişmeler anlık oluyor. Anlık iyi bulguyla da, olumsuz bulguyla da karşılanabiliyor. Beyin çok hassas bir organ. Ama şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk. Ancak gelinen tablo içerisinde elbetteki umutlarımızı koruyoruz ama bazı olumsuzluklar yaşadığımızı sizlerde biliyorsunuz. Bilinci kapalı. Bu arkadaşlarımızın tercih ettiği bir durum. Çünkü her ses, görüntü ekstra stres demek” dedi.

İBİŞ: SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİR MİYİZ BİLMİYORUZ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumuna ilişkin bugün gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, şu bilgileri vermişti:

“Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor. Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.