Erkan Baş: Hatay'dan Ankara'ya yürüyoruz

Erkan Baş: Hatay'dan Ankara'ya yürüyoruz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Yargıtay’ın Gezi davası kararının ardından yaptığı açıklamada, Hatay’dan Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gezi davasında cezaların onanmasına dair açıklama yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi davasında yargılanan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’e verilen cezaları onarken Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’ın cezalarını bozdu ve tahliye kararı verdi.

TİP, Yargıtay’ın bu kararıyla, Gezi Direnişi’ni bir suç unsuru olarak tanıdığını açıkça ifade ederek halkın karşısında bir tutum aldığını belirtti:

“Sadece bununla kalmayıp, depremzede Hatay halkının milletvekili olarak seçtiği Can Atalay’ın cezasını onayarak seçme ve seçilme hakkını ihlal etmiş, üstüne üstlük depremzedelere karşı büyük bir hakarette bulunmuştur. Depremde yaşamını yitirenlerin kanını yerde bırakmış, enkaz altından kurtulanlara “Sizin sorunlarınız, Meclis’te dile getirilmeyi hak etmiyor” demiştir.”

Hatay’dan Ankara’ya yürüyüş

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, dünkü kararın ardından yaptığı açıklamada, Hatay’dan Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı:

“Başta Hatay milletvekilimiz Can Atalay olmak üzere, hapis cezaları onanan tüm Gezi tutsakları nezdinde emekçi halkımızın özgürlüğüne dönük yargı darbesini kabul etmiyorum. Özgürlük için, 1 Ekim günü Hatay'dan Ankara'ya doğru ilk adımımı atacağım. Yalnız olmadığımı, olmadığımızı biliyorum. Saray da öğrenecek!”

Erkan Baş, daha önce de Atalay tahliye edilmediği takdirde Meclis’in açıldığı 1 Ekim’de Ankara’ya yürüyeceklerini açıklamıştı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.