'Erdoğan'la insan haklarını konuştum'

'Erdoğan'la insan haklarını konuştum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'tan ilk açıklama geldi. Tusk, 'görüşmenin odağında insan haklarının bulunduğunu' söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için gittiği Brüksel’de Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak açıklama yapılmazken, Tusk Twitter hesabından kısa bir mesaj paylaştı.

Türkiye’deki OHAL uygulamalarına ve idam cezası tartışmalarına itirazıyla tanınan Avrupa Konseyi Başkanı, Twitter’dan “İşbirliği ihtiyacını aldık. Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmelerimizin odağına insan hakları meselesini taşıdım” ifadelerini kullandı.

POZ VERİRKEN KONUŞMADILAR

Erdoğan ve Tusk’un görüşme öncesinde el sıkışarak poz verirken birbiriyle konuşmaması dikkat çekmişti. Türkiye’nin Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği ile ilişkileri 16 Nisan anayasa referandumu öncesinden son yılların en gergin dönemine sahne olurken, Erdoğan da Brüksel’e hareketinden önce yaptığı açıklamada “Bizim AB’den kopmak gibi bir derdimiz yok ama AB’nin de üzerine düşeni yapması gerekiyor… Bu görüşmelerde kendilerine söyleyeceğiz, AB bizim olmazsa olmazımız değil, onun bilinmesi lazım… AB Türkiye kendisi çekilsin istiyor” diye konuşmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.