Erdoğan’ın yeni yıl mesajı: Operasyonlara devam

Erdoğan’ın yeni yıl mesajı: Operasyonlara devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında "Ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2015 yılının geride bırakılıp yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2016 yılına girildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılın; milletimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

“Milletimiz 1 Kasım seçimlerinde, tercihini, istikrar ve güven ortamının devamından yana kullandı” diyen Erdoğan, “Bu vesileyle, seçim sonrası kurulan yeni hükûmetimize, Sayın Başbakan’a, Sayın Bakanlara başarılar diliyorum” dedi.

Suriye

Erdoğan, Suriye merkezli olarak bölgede yaşanan olayların ve PKK’nin pek çok sorunun kaynağı olduğunu belirterek, 5. yılına giren Suriye meselesinde, en başından beri, mağdurun ve mazlumun yanında bir duruş sergilediklerini, bu duruşun Irak, Mısır ve Libya gibi diğer ülkeler için de geçerli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin; Irak, Mısır, Libya ve Filistin’deki olayların müsebbibi olmadığı gibi, Suriye’deki olayların da sorumlusu olmadığını da belirterek, “Bizim, bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenliğinden ve huzurundan başka bir gayemiz yoktur, olmayacaktır” dedi.

Kürt sorunu

PKK’ye de atıfta bulunan Erdoğan, PKK’nin Türkiye’ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası ve bir taşeronu haline dönüştüğünü söyledi.

Erdoğan, “Türkiye’nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaşanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 3 bin 100’ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır.” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan tüm vatandaşlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum. İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz.

Bu duygularla bir kez daha 2016 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.