Erdoğan'ın Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?

Erdoğan'ın Putin'e SU-57 sorusu: Bu uçuyor mu?

Rusya'da SU-57'leri inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'e uçağı işaret edip "Bu uçuyor mu?" diye sordu. Putin "Uçuyor, size bugün göstereceğiz" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kritik İdlib görüşmesi için gittiği Rusya’daki havacılık fuarı ziyareti renkli anlara sahne oldu. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le birlikte gittiği Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’da beşinci nesil Rus savaş uçağı SU-57’yi inceledi.

Erdoğan inceleme esnasında uçağı işaret edip “SU-57 bu mu? Bu şimdi uçuyor mu?” diye soruyor. Putin de soruya, “Uçuyor, size bugün göstereceğiz” cevabını veriyor. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan esprili bir biçimde “Bundan mı alacağız?” sorusunu yöneltiyor. Rusya lideriyse bir an duraksadıktan sonra, “İstiyorsanız alabilirsiniz” diyor. (DIŞ HABERLER)

ERDOĞAN, PUTİN’E DONDURMA ISMARLATTI

Fuarı birlikte gezen ve uçakları inceleyen liderler birlikte dondurma da yedi. İki liderin bir dondurma standındaki samimi diyaloğu Rus basınının gözünden kaçmadı. Rus gazeteci Dmitry Smirnov’un Twitter’da paylaştığı görüntülerde, Erdoğan dondurmayı seçtikten sonra Putin’e dönerek “Benim parayı da ödüyorsun, değil mi?” diye soruyor. Smirnov’un aktardığı üzere “Ben ödeyeceğim, siz misafirsiniz” diyen Putin, bütün Türk heyetine dondurma ısmarlıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.