Erdoğan’ın ‘müsveddeler’ dediği aydınlardan yanıt

Erdoğan’ın ‘müsveddeler’ dediği aydınlardan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye’de Savaşa Hayır‘ bildirisiyle ilgili “aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı yine” sözlerine, aydınlardan yanıt geldi.

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Suriye’de Savaşa Hayır‘ bildirisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Girişimin öncülüğünde aralarında Oya Baydar, Baskın Oran, Murat Belge, İsmail Beşikçi, Ferhat Tunç, Ferhat Kentel gibi isimlerin olduğu 200’ü aşkın aydın, yazar ve sanatçı ‘Suriye’de Savaşa Hayır‘ başlıklı bir bildiriyle savaşa karşı imza kampanyası başlatmıştı.

Erdoğan ise imzacılar için, “aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı yine. Nasıl aydınsa bunlar. Yetiştirdiklerinizin ellerine silah verdiniz, üniversitelerimizi kan gölüne çevirdiniz. Aynısını şimdi yapamadığınız için kuduruyorsunuz, çıldırıyorsunuz” ifadelerinikullanmıştı.

Girişim yaptığı açıklamayla Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

‘Cumhurbaşkanının ağzına yakışmayacak ayıplar’

‘Savaşa Hayır’ çağrısı yapan ve bunun dışına asla taşmayan açıklamamızdan iktidar ve Havuz Medyası çok rahatsız olmuştur.

“Böyle bir açıklamayı ‘teröre destek bildirisi’ diye takdim edip kamuoyuna yalan söylemek ve hemen devreye sokulan Aktrol mesajlarını da sırf bu yalan üzerine bina ettirmek, iktidarın ve medyasının ne kadar sıkıştığını göstermektedir.

“Çünkü isteyen bir daha okusun: Açıklamamızın hiçbir satırında teröre destek yoktur. Durumumuz fevkalade saydamdır: Örgütler veya devletler tarafından yapılması bizim için hiç fark etmez; dehşetin onaylanacak tarafı yoktu

“Diğer yandan, verdiği demeçte R.T. Erdoğan, biz imzacılar için ‘aydın müsveddeleri’, “Kuduruyorlar”, “Öğrencilerin eline silah verdiler” gibi hakaret ve iftiralar sıralamakta tereddüt etmemiştir. Bu hazin ifadeler değil bir cumhurbaşkanının ağzına, hiç kimsenin ağzına yakışmayacak ayıplardır.

“Bugüne kadar hiçbir terör olayını çözememiş olan AKP iktidarı, şimdi bir de, TAK’ın bu olayı üstlenmesiyle sıkışmıştır. PYD suçlamasını saatler içinde ilan edivermenin yarattığı durumdan nasıl çıkacağı merak konusudur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.