Erdoğan’ın mektubuna Rusya’dan yanıt!

Erdoğan’ın mektubuna Rusya’dan yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektuba cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran Rusya Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektupgöndermesine Rusya’dan yanıt geldi.

Sputnik’in haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan’ın gönderdiği mektubun protokol gereği gönderilen bir mektup olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Protokol gereği gönderilen bir mektup”

“Bu (Erdoğan’ın gönderdiği mektup), protokol gereği gönderilen bir mektuptu. Ulusal günlerde böyle mektuplar gönderilir. Bu uluslararası ilişkilerde protokol gereği olan olağan bir uygulama. Böyle mektuplara cevap vermek gerekmez. Nitekim mektubun içeriğinde de cevap gerektiren bir bölüm ne yazık ki yoktu.

“Türk tarafının saldırgan tavırları ilişkilere zarar verdi”

“Putin, Türkiye’yle iyi ilişkilere sahip olmak istediğimizi birçok kez belirtti. Türkiye’yle ilişkilerimizin gerçek anlamda partnerce olduğu ve tüm alanlarda geliştiği döneme değer veriyoruz.

“Bu nedenle ilişkilerdeki bu zengin deneyimin Türk tarafının saldırgan davranışları nedeniyle bir anda yok edilmesinden üzüntü duyuyoruz.

“Adım atmadan ilişkiler normalleşmez”

“Biz de ilişkilerimizin normalleşmesini ve karşılıklı yarar getiren bir işbirliği yaptığımız döneme geri dönmek isteriz. Ama bizim için uçağın düşürülmesinin ardından Ankara belirli eylemleri gerçekleştirmeden ilişkilerin normalleşmesi mümkün değil.

“Resmi özür ve tazminat istiyoruz”

“(Ankara’dan beklenen eylemlerin resmi olarak özür dilenmesi ve tazminat ödenmesi olup olmadığı sorusu üstüne) “Elbette öyle. Rusya Devlet Başkanı Putin her şeyi hiçbir imada bulunmadan açıkça söyledi. Bu talepler gayet basit ve anlaşılır.

“Uçağın düşürülmesinin ardından Ankara’dan protokol gereği bazı mektuplar aldık ama Erdoğan’ın Putin’e gönderdiği mektup Kasım 2015’ten bu yana Türkiye’den gelen ilk resmi mektup.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.