Erdoğan'ın korumaları milletvekilini darp etti

Erdoğan'ın korumaları milletvekilini darp etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları, Ekvador ziyaretinde bir milletvekilini darp etti ve vekilin burnunu kırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvador ziyaretinde bir grup kadın tarafından protesto edildi. Erdoğan'ın Latin Amerika ziyaretinin son durağı olan Ekvador’un başkenti Quito’daki Ulusal Araştırmalar Enstitüsü'nde (IAEN) yaptığı konuşma sırasında yaşanan olayda, Erdoğan konuşmasını yaparken önce bir grup kadın salonda ayağa kalkarak Erdoğan’ı IŞİD’i desteklemekle suçlayan sloganlar attılar.

Ekvadorlu kadınları Erdoğan’ın korumaları salonun dışına çıkarttı. Bu arada Korumalarının kadınları bırakmasını isteyen Ekvador Milletvekili Diego Vintimilla da darp edildi. Burnunu kırılan Diego Vintimilla sosyal medyada yaralı fotoğraflarını yayınladı ve Türk korumaların kendisini dövdüğünü söyledi.

i-1-20160205133737.jpg

Ekvador Kadın Hareketi üyesi kadınlara yönelik şiddet görüntüleri Ekvador medyasında yayınlandı. Opcion gazetesi darp edilen kadınların Cristina Cachaguay, Carla Calapaqui ve Pilar Rassa olduklarını yazarken, Pilar Rassa’nın hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Güneydoğu'daki operasyonları protesto eden salonun dışındaki göstericilere de Ekvador polisi müdahale etti. (RADİKAL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.