Erdoğan'ı ilk tebrik eden liderler

Erdoğan'ı ilk tebrik eden liderler

Dünyadan referandum sonrası Erdoğan'a tebrik mesajları iletildi. İlk tebrik Azerbaycan'dan geldi.

Anayasa değişikliğini referandumunda ‘evet’ sonucu çıkmasının ardından çeşitli ülkelerin liderleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebriklerini iletti.

Erdoğan’a tebriklerini ileten il lider Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Erdoğan’ı telefonla arayan Aliyev, oylamanın ‘evet’ lehine sonuçlanmasından dolayı Erdoğan’ı kutladı ve bu sonucun, halkın Erdoğan’ın politikalarını desteklediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

HAMAS VE İHVAN’DAN TEBRİK

Erdoğan’ı kutlayanlar arasında çeşitli Ortadoğu devletleri liderleri de bulunmakta. Katar Emiri Al Sani, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife’nin, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi’nin yanı sıra Mısır merkezli Müslüman Kardeşler (İhvan Hareketi) sözcüsü Talat Fehmi ve Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal da Erdoğan’ı tebrik etti.

AFRİKA’DAN KUTLAMA MESAJI

Ortadoğu’yla birlikte bazı Afrika devletleri liderleri de referandumun sonuçlanmasının ardından Erdoğan’a kutlama mesajlarını iletti. Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ve Gine Devlet Başkanı Cond oylamanın sonucundan dolayı Erdoğan’ı kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum