Erdoğan'dan YPG açıklaması: Bunun artık sonlanması lazım'

Erdoğan'dan YPG açıklaması: Bunun artık sonlanması lazım'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD askerlerinin SDG ile birlikte devriye yapmasına ilişkin, "ABD bayrağının YPG paçavrasıyla görülmesi bizi üzmüştür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hindistan’a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Sincar ve Rojava’ya bombardımanı sonrası ABD’li askerlerle YPG’nin de yer aldığı SDG’nin sınırda devriyeye başlamasına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, askeri harekatların süreceği mesajını verdi.

‘BİZ ENDİŞEYLE YAŞAMAKTANSA, ONLAR KORKUYLA YAŞASIN’

“YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içerisinde tabi Amerika’nın bayraklarının olması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da ziyarette sayın Başkan’a (Trump) buyrun diyeceğiz göstereceğiz” diyen Erdoğan, “Bunun artık noktalanması lazım. Karaçok’ta ne olduysa Sincar’da ne olduysa, artık biz bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Dün de söylediğim gibi ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu kast ediyorum. herhalde tarih vererek, haber verecek gidecek değiliz. Ama bilecekler ki TSK buraya gelebilir. Biz endişeyle yaşamaktansa, onlar korkuyla yaşasınlar” açıklamasında bulundu.

ABD ile YPG arasındaki işbirliğinin bitmesini istediklerini de belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, ‘o zaman bu durum nedir’ diye kendilerine bunu göstereceğiz. Obama döneminde başlayan süreç şu an devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki bu sıkıntı devam edecektir hem de kendileri rahatsız olacak, bizler de. İki NATO’nun ortak ülkesi stratejik müttefikler olarak bundan ciddi manada rahatsız olacağız. Her zaman söylediğim gibi, o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz.”

MHP’Lİ BAKAN OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı’na dönmesinin ardından kabinede değişiklik olacağı ve MHP’li bakanların da yer alacağı iddialarına ilişkin soruya ise şu karşılığı verdi:

“Tabi kabine değişikliği teklifi cumhurbaşkanının değildir, hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabi ki cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ilerde ne olur, ne biter şu anda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir biçimde yürüyen bir hükümet yapısı var, ekonomide yükseliş trendi içerisindeyiz.

Ama her alanda da hükümetimizin başarısı, bunu değerlendirme bu noktada sayın başbakanın kendi tasarrufları her an olabilir. Ha bu tasarrufları tabi ki cumhurbaşkanı olarak paylaşma imkanımız da olacaktır. Ne bir kapama, ne de böyle bir karar yetkisi açıklama gibi bir anlayışım söz konusu değildir. Buradaki yetki başbakan ve hükümete aittir.

Ama biz Türkiye’de bir şeyi alışkanlık haline getirdik. Sağlıklı bir hükümet yapısıyla geleceğe yürümek… Her an hükümetlerin değiştiği bir yapı değil. Ki bizim hedefimiz güven ve istikrardır. Temennimiz odur ki hükümetimizin alacağı kararlar paylaşılır ve hizmet devam eder.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.