Erdoğan'dan Musul operasyonu açıklaması

Erdoğan'dan Musul operasyonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "350 kilometre sınırımız var; yahu nasıl Musul'a girmeyecekmişiz" dedi.

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye son yıllarda dünyada eşine az rastlanan türden darbe girişimlerine maruz kalmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız hadise, ordu içindeki FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği silahlı bir darbe girişimiydi. 17 - 25 Aralık'ta ise tamamen algı yönetimine yönelik operasyonlarla seçilmiş başbakanı kuşatmaya kalktılar."

"Açıkçası biz böyle bir ihanete ihtimal vermiyorduk. Ama o gece şu da anlaşıldı ki; darbeciler de milletimizin karşılarına dikileceğine hiç ihtimal vermemişler. Bomba yağdıran savaş uçakları, üzerlerinden geçip giden tanklar, sıkılan silahlar milletimizi korkutmaya, geriletmeye yetmedi."

"Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma girişimine karşı adım attık"

"Attığımız her adım anayasamıza, yasalarımıza uygundur. Batılı bazı dost görünenler "Ama bunlar hukuka uygun mu" diyorlar. Kusura bakmayın, siz ne kadar anlıyorsanız biz de o kadar hukuktan anlıyoruz ve buna uygun adımlar atıyoruz. Bize hukuk dersi verenlerin önce Doğu Almanya ile Batı Almanya'nın birleştiği döneme baksınlar. O dönem ne kadar elemanın görevden alındığını görürlerse işin inceliğini anlamış olurlar. OHAL meselesine gelince, Fransa basit bir terör eylemi karşısında nasıl bir eylem içine girdi. OHAL'i kaç ay uzattılar. Biz basit bir terör örgütüyle karşı karşıya değiliz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılması hareketiyle karşı karşıyayız. Bu öyle basit tedbirlerle çözülebilir mi? Bu, ülkemizin refahı, özgürlük mücadelesinin ta kendisidir ve biz bu adımı atarız. OHAL ilanı baştan olmak üzere dünyadaki örneklere karşı hiçbir uygulamamız söz konusu değildir."

"Ben bu konuda hakimlerimize, savcılarımıza ve tüm kurumlarımıza güveniyorum, inanıyorum. Bu vesileyle 15 Temmuz silahlı darbe girişimi sırasında kalbi ve duası bizimle olan sizlerin, ülkelerindeki tüm dostlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

"Ne diyorlar Türkiye Musul'a girmesin. Nasıl girmeyeyim. 350 kilometre sınırım var, tehdit altındayız.Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan doğabilecek neticelerden sorumlu değiliz. Operasyonda da olacağız masada da olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.