Erdoğan'dan Latin Amerika ziyareti

Erdoğan'dan Latin Amerika ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvador'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvador'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi. Latin Amerika programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ocak-2 Şubat'ta Şili'yi, 2-3 Şubat'ta Peru'yu, 3-4 Şubat tarihinde ise Ekvador'u ziyaret edecek.

Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın diplomatik ilişkilerin tesisinin 90. yıl dönümüne tekabül eden Şili ziyareti, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in 1995 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bu ülkeye Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ikinci ziyaret olacak" denildi.

Erdoğan'ın Peru ve Ekvador'u ziyaretleri ise bu ülkelere Türkiye'den yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor. Ziyaretler sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi ve ekonomik hususların yanısıra bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretler çerçevesinde iş forumu toplantılarında iş adamlarına hitap edecek. Ayrıca çeşitli alanlarda ikili anlaşmaların imzalanması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.